Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat

Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
Sursă foto: ISU Satu Mare / Facebook

Un elicopter SMURD a fost solicitat pentru a prelua un tânăr din localitatea vasluiană Stâncăşeni, care şi-a tăiat gâtul cu o drujbă. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat. Tatăl lui spune că acesta suferea de depresie.

Un tânăr din județul Vaslui și-a tăiat gâtul cu o drujbă

Bărbatul, care are 23 de ani, s-a tăiat cu drujba în timp ce se afla într-o pădure cu mai multe persoane. El a suferit o hemoragie puternică. Se bănuiește că și-a provocat rana intenționat.

„O ambulanţă C2 cu medic de la Bârlad a fost trimisă la Stâncăşeni pentru un bărbat în vârstă de 23 de ani ce prezintă o plagă tăiată la nivelul gâtului. El era în pădure, iar solicitarea a fost făcută de nişte vecini care îl însoţeau. Se pare că este o autogresiune, tatăl victimei declarând ca pacientul avea o depresie. A fost solicitat elicopterul SMURD de la Iaşi, care urmează să preia pacientul. Victima a suferit o secţiune de trahee, este stabilă hemodinamic şi conştientă, dar prezintă o sângerare puternică”, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, citat de Agerpres.

Tânărul care şi-a tăiat gâtul cu drujba, operat la Spitalul Sfântul Spiridon

Elicopterul SMURD l-a preluat pe bărbat, iar acesta a ajuns pe masa de operații la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

„Am aterizat undeva la marginea pădurii, unde acest tânăr se afla în şoc emoţional, cu o plagă tăiată la nivel cervical. Plaga a afectat traheea, laringele şi mai multe structuri ale regiunii cervicale. Din fericire, nu a fost afectat pachetul vascular de la acest nivel, şi nici vasele mari de la nivelul gâtului. A fost tratat la UPU, după care a fost dus în sala de operaţie de la Clinica ORL, unde s-a început intervenţia chirurgicală. Sperăm să aibă o evoluţie bună”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi, pentru Agerpres.

Polițiștii au demarat cercetări în acest caz.