Cornel Constantiniu, operat de urgență, pentru a opta oară. Cum se simte cântărețul

Cornel Constantiniu, operat de urgență, pentru a opta oară. Cum se simte cântărețul

Cornel Constantiniu a suferit a opta intervenție chirugicală, în urmă cu câteva ore. Cântărețul în vârstă de 76 de ani este internat la Spitalul Universitar din Bucureşti și a mai fost operat la începutul acestei săptămâni.

Constantiniu a fost diagnosticat cu Parkinson în 1993 și operat de mai multe ori, de-a lungul timpului. Medicii i-au montat cu mulți ani în urmă un neurostimulator care îl ajută cât de cât să se mişte şi să vorbească. Electrozii implantaţi în creier fac legătura cu neurostimulatorul montat lângă claviculă.

De atunci, aparatul a fost schimbat de mai multe ori.

De data aceasta, neurostimulatorul a fost schimbat întrucât bateria acestuia se terminase.

”Nu l-am văzut pe Cornel. Îmi spun medicii prin telefon despre starea lui de sănătate. Pacienţii sunt izolaţi şi pentru ei e mai bine aşa. El a suferit miercuri a opta operaţie şi a patra aici la spital. Cu toată grozăvia aceasta cu COVID-ul, doctorii sunt epuizaţi, dar se poartă excepţional cu pacienţii. Le mulţumim tare mult pentru toată grija faţă de Cornel. I-au pus de această dată un aparat reîncărcabil, ca să nu-l mai tot taie la piept. Aparatul trebuia schimbat pentru că se terminase bateria, iar ultima dată a fost operat în 2019, tot la ei. Cornel are starea generală normală după o astfel de intervenţie. Este pe antibiotic. Pentru înlocuirea aparatului l-a tăiat la piept şi l-a pus în muşchiul pieptului, şi face legătura cu firele la creier. Intervenţia nu e simplă, că el are 76 de ani. Noroc că e vaccinat a treia oară. ”, a declarat pentru Click! soţia artistului.

Corneliu Constantinu a fost imobilizat de boala Parkinson

Cornel Constantiniu a fost operat de două ori pe creier, prima dată în 1999 în Africa de Sud, a doua oară în 2004 la Viena, când intervenţia a durat 11 ore.

La Spitalul Municipal Universitar din Capitală a mai fost operat pentru înlocuirea aparatului din piept în 2013, în 2016 şi 2019.  Soția nu poate sta alături de artist, în spital, din cauza protocolului COVID.

În ultimii ani, boala a avansat și l-a lăsat pe artist imobilizat într-un scaun cu rotile.

Cornel Constantiniu a cunoscut succesul atât ca solist, cât și ca actor. În anul 1970 a obținut locul I la ”Festivalul Mamaia”, cu piesa ”N-ați văzut o fată?”, compusă de Alexandru Mandy.