Victoria lui Iohannis, sărbătorită cu artificii la Sibiu

Victoria lui Iohannis, sărbătorită cu artificii la Sibiu
Foto: B1 TV

Sibienii au sărbătorit cu focuri de artificii victoria lui Klaus Iohannis, cel care le este primar de 14 ani. Sute de oameni s-au adunat în noaptea de duminică spre luni în Piaţa Mare din oraş, au cântat imnul naţional, au fluturat steaguri tricolore şi au scandat numele lui Klaus Iohannis. Acum, sibienii spun că îl lasă pe Iohannis la Bucureşti, să conducă o ţară. Prezenţa la vot la Sibiu a fost de 66%.

În ciuda ploii, peste 300 de oameni au mers în Piaţa Mare din municipiul Sibiu şi s-au bucurat pentru victoria lui Klaus Iohannis.

Manifestanţii au ajuns şi în faţa casei lui Iohannis, unde au aplaudat şi au scandat numele acestuia. Oamenii au cântat imnul naţional, au fluturat steaguri tricolore şi au strigat „Victorie”.

Pe strada Mitropoliei din municipiul Sibiu, unde este Catedrala Mitropolitană şi sediul Mitropoliei Ardealului, manifestanţii au strigat „Fără politică în biserică”.

În faţa sediului organizaţiei judeţene a PSD din oraş, sibienii au scandat lozinci împotriva social democraţilor şi a lui Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu şi al Consiliului Judeţean.

Sibiul este oraşul care „l-a dat” pe noul preşedinte al României. Klaus Iohannis a fost ales primar în 2000, iar în anul 2004 a fost reales primar cu 88,7% din voturi, din primul tur.

La alegerile locale din 2008 a obţinut o nouă victorie zdrobitoare, întrunind 83,2% din optiuni.

La scrutinul din 2012 a fost ales din nou primar cu 77,89% din voturi.

Ultima oră
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie