Vijeliile au lovit puternic sudul României: Mai multe străzi au fost inundate în București (VIDEO)

Vijeliile au lovit puternic sudul României: Mai multe străzi au fost inundate în București (VIDEO)

Vijeliile puternice au lovit România în ultimele zile și nu sunt semne ca vom scăpa curând de vremea rea.

A fost prăpăd în Olt, Gorj şi Dolj, trei județe în care ploile torențiale şi vântul năprasnic au lovit fără milă.

La Craiova a turnat cu găleata, iar zeci de copaci au fost doborâţi de furtuna, în timp ce la Corabia, grindina cât oul de porumbel a făcut ravagii.

Nici capitala n-a scăpat. A plouat torențial, iar străzile s-au transformat în canale navigabile spre disperarea șoferilor.

La Oradea, s-a dezlănţuit potopul. A turnat din cer, cu descărcări electrice şi a fost nevoie doar de câteva minute pentru ca străzile să se umple de apă.

Și la Craiova, trotuarele și străzile s-au transformat în adevărate canale navigabile, după ce a plouat torențial.

În unele zone ale oraşului, canalizarea nu a făcut faţă, iar localnicii s-au trezit că apa acumulată aproape le înghite maşinile de pe stradă.

Rupere de nori a fost şi în oraşul Corabia, din judeţul Olt, unde a plouat cu bucăţi mari de grindină.

În câteva ore de ploaie torențială mai multe străzi din Bistrița au fost inundate. Canalizarea orașului nu a mai putut face față cantității mari de apă căzută și a dat pe dinafară.

Pompierii voluntari au intervenit cu mai multe motopompe şi au luptat ore în şir pentru a scoate apa din gospodării.

Probleme din cauza furtunii au fost și în Defileul Jiului, la 30 de kilometri de Târgu-Jiu. Un copac a fost doborât de furtună pe șosea, restricționând circulația pe sensul de mers Târgu Jiu-Petroșani. A fost nevoie de intervenția poliției, pentru ca traficul să se desfășoare pe un singur fir alternativ.

Ploaie torenţială, cu descărcări electrice a fost şi în Capitală.  Bucureştenii au fost nevoiţi să se ascundă sub umbrele, în timp ce traficul a fost îngreunat.

Meteorologii au emis o informare de vreme rea, valabilă până vineri la ora 18.00.

România, sub asediul vijeliilor

Embed:
Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)