Votul în Mamaia: Se încearcă mituirea turiştilor pentru prezența la urne

Votul în Mamaia: Se încearcă mituirea turiştilor pentru prezența la urne
Foto: evz.ro

PDL Constanţa a sesizat Biroul Electoral Judeţean că la trei secţii de votare amenajate în Mamaia s-ar promite diverse foloase alegătorilor pentru a vota la referendum, informează Mediafax.

Este vorba de secţiile de votare 201, organizată în cadrul Hotelului Flora, 198, organizată în cadrul restaurantului Cleopatra şi 208, organizată în cadrul complexului Aqua Magic, toate situate în Mamaia. La secțiile resepctive, reprezentanţii agenţilor economici respectivi ar oferi foloase în scopul determinării alegătorilor să voteze la referendumul pentru demiterea preşedintelui României.

„Astfel, la nivelul secţiei de votare 201 alegătorul primeşte prelungirea gratuită, cu o zi, a sejurului deja contractat la această unitate, în măsura în care face dovada exercitării dreptului la vot, prin prezentarea cărţii de identitate, purtând timbrul autocolant „Votat”. La secţia 198 organizată la Restaurantul Cleopatra, alegătorul primeşte o masă gratuită în măsura în care face dovada exercitării dreptului de vot. La nivelul secţiei de votare 208 din complexul Aqua Magic alegătorii au acces gratuit, fiind conduşi direct la cabina de vot existentă în secţia de votare din acest complex, aceasta fiind condiţia pentru a beneficia de intrare gratuită, în caz contrar, dacă va refuza să voteze, va plăti contravaloarea biletului”, se arată în comunicatul PDL Constanţa.

Democrat-liberalii au sesizat Biroul Electoral şi solicită tragerea la răspundere a reprezentanţilor agenţilor economici de la cele trei locaţii.