Vrancea: Procurorii efectuează verificările privind referendumul cu biblia în mână

Vrancea: Procurorii efectuează verificările privind referendumul cu biblia în mână

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au demarat, miercuri, o serie de verificări în județul Vrancea, privind posibila fraudare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, aceștia ducându-se la porțile oamenilor cu o declarație tip și cu o biblie.

Deși mulți s-au declarat mirați de faptul că procurorii i-au pus să jure cu mâna pe biblie că tot ceea ce spun este adevărat, corespondentul B1 TV a transmis că aceasta este procedura și dacă biblia ar lipsi din posesia procurorilor, atunci întreaga verificare poate fi anulată.

Procurorii au cu ei și biblia, asta este procedura, în funcție de religia celor care răspund la aceste întrebări sunt și trei tipuri de jurământ. Dacă nu ar fi această biblie, aceasăa verificare ar putea fi declarată nulă. Este o procedură, un lucru firesc„, a transmis corespondentul B1 TV.

Vrancea: Procurorii fac verificări cu biblia în mână

Embed: " />

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție desfășoară miercuri audieri în comuna Suraia din județul Vrancea, în legătură cu referendumul, existând suspiciuni că ar fi existat cazuri de vot multiplu.

Procurorii desfășoară acțiunile inclusiv la biserică, de Sfânta Maria. Se pare că aceștia ar fi întrerupt slujba, cu scopul de a lua oameni pentru anchetă.

Vezi AICI mai multe detalii despre verificările procurorilor DNA.

De altfel, aceasta nu este prima sesizare privind biblia folosită de procurori la verificări, marți, primarul comunei Bărăști, județul Olt, Virgil Gealapu, spunând că persoanele care au fost luate la întrebări au fost puse să jure cu mâna pe biblie.

Ieri, la ora 3, au sosit şi au zis că dacă putem să le aducem toţi membrii secţiilor de votare care au fost la 129 şi 128. Am zic că îi aducem că sunt oameni din comună. Am dat dispoziţie să aducă toţi oamenii la secţia de poliţie. (…) Au fost întrebaţi cum s-a petrecut referendumul. Aveau şi Biblia pe masă şi puneau doamnele, că au fost şi doamne, să jure cu mâna pe Biblie că vor spune adevărul şi nu vor ascunde nimic. Procurorul le spunea să pună mâna pe Biblie, să jure”, a spus edilul, pentru România TV.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)