12 morți și 40 de răniți, în urma bombardamentelor din Donbas

12 morți și 40 de răniți, în urma bombardamentelor din Donbas
Armata rusă își consolidează controlul asupra Donbasului. Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Kudenko.

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și 40 au fost rănite în urma bombardamentelor de joi, 19 mai, la Severodonețk, susține Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, pe canalul său Telegram.

Bombardamentele continuă

„Rușii încă de dimineață au început să tragă haotic cu arme grele. Bombardamentele continuă și acum. Acestea sunt țintite asupra clădirilor rezidențiale. Acum avem 12 morți și peste 40 de ucraineni din Severodonețk care au fost răniți, li se acordă asistență medicală”, a precizat Serghei Gaidai.

Soldații ucraineni au aruncat în aer poduri strategice în regiunea Lugansk pentru a împiedica înaintarea invadatorilor ruși în regiunea Severodonețk și Lisichansk. Garda Naţională a postat o înregistrare video în care a arătat cum s-a desfășurat operațiunea.

Pentru a opri atacul forțelor de ocupație asupra regiunilor Severodonețk și Lisichansk, au fost aruncate în aer punțile de comunicație cheie care vine de la Rubijne”, se arată în raport.

Militarii au precizat că subminarea podurilor a ajutat la protejarea Kievului și, de asemenea, ar oferi Ucrainei avantaje în apărarea centrului regional controlat al regiunii Lugansk.

Urmăriți B1TV.ro și pe