12 persoane luate ostatice într-o bancă din Georgia. Printre revendicările atacatorului, 2 milioane de dolari, un elicopter, un drapel rusesc și o undiță de pescuit

12 persoane luate ostatice într-o bancă din Georgia. Printre revendicările atacatorului, 2 milioane de dolari, un elicopter, un drapel rusesc și o undiță de pescuit
Foto: Pixabay

Un atacator necunoscut a luat ostatice 12 persoane într-o bancă din Kutaisi, oraș aflat în vestul Georgiei, au anunțat autoritățile, potrivit rferl.org.

12 persoane au fost luate ostatice într-o bancă din Georgia

Unitățile de acțiuni speciale ale poliției georgiene iau „toate măsurile necesare” pentru a rezolva criza ostaticilor din incinta Băncii Georgiei de la Kutaisi, spune Ministerul georgian al afacerilor interne.

Potrivit instituției, a fost demarată o anchetă pentru luare de ostatici, deținere ilegală de armă și terorism.

Într-un video transmis live pe Facebook, unul dintre ostatici a anunțat că atacatorul dorește 2 milioane de dolari în numerar, un vehicul Sprinter, un elicopter, un drapel rusesc și o undiță de pescuit.

Presa georgiană a relatat ulterior că individul a încercat să fure din sucursala respectivă, însă poliția a ajuns foarte repede la locație, așă că acesta a luat cel puțin 10 ostatici, printre care și clienți, și angajați ai băncii.

Nu este primul atac care vizează o sucursală a Băncii Georgiei, cea mai mare bancă din țară.

În octombrie 2020, un atacator mascat care purta îmbrăcăminte militară a luat ostatice 43 de persoane într-o unitate a Băncii Georgiei din orașul Zugdidi și a reușit să fugă cu o sumă de bani în dolari americani. Făptașul nu a fost prins.

Urmăriți B1TV.ro și pe