17 prizonieri de război armeni, eliberați în Azerbaidjan

17 prizonieri de război armeni, eliberați în Azerbaidjan
Foto: Hepta/Zuma Press / Gilles Bader.

Azerbaidjanul a eliberat 17 prizonieri de război armeni în urma medierii Statelor Unite, a declarat premierul armean Nikol Paşinian, după ce au fost anunţate discuţii între cele două ţări inamice din Caucaz, informează agerpres.

SUA a contribuit la întoarcerea celor 17 prizonieri de război

„Apreciez foarte mult eforturile Statelor Unite de a ajuta la întoarcerea celor 17 prizonieri de război ai noştri”, a afirmat Nikol Paşinian pe Twitter, adăugând că speră în noi „progrese pentru a rezolva problemele umanitare şi a stabili pacea în regiune”.

Marţi seară, Ministerul armean de Externe a precizat că ministrul Ararat Mirzoian, omologul său azer, Jeihun Bairamov, şi secretarul de stat american, Antony Blinken, au avut o discuţie telefonică „la iniţiativa părţii americane” cu privire la „întâlnirea din 2 octombrie de la Geneva” unde primii doi au discutat despre un tratat de pace.

Peste 280 de persoane, ucise în septembrie

Antony Blinken a salutat eliberarea prizonierilor şi a reiterat „angajamentul” Statelor Unite în favoarea unei rezolvări paşnice a conflictului, adăugând că Washingtonul „apreciază paşii pozitivi ai Armeniei şi Azerbaidjanului spre un acord de pace durabil”.

În septembrie, cel puţin 286 de persoane au fost ucise de ambele părţi înainte ca un armistiţiu intermediat de Statele Unite să pună capăt celor mai grave ciocniri care au avut loc după războiul din 2020, relatează agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe