Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)

Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Soldați armeni, care au fost luați prizonieri de militari din Azerbaidjan au fost împușcați. Omorul a fost filmat și distribuit pe rețele de socializare. Reprezentantul UE, dar și prim-ministrul Armeniei au comentat oroarea și au cerut investigații, informează unimedia.

Soldați armeni, luați prizonieri, împușcați de militari din Azerbaidjan

Soldați armeni, care au fost luați prizonieri de militarii din Azerbaidjan au fost împușcați. Omorul a fost filmat și distribuit pe rețele de socializare. Reprezentantul UE, dar și prim-ministrul Armeniei au comentat oroarea și au cerut investigații.

„Pe rețele se distribuie un nou video absolut inimaginabil: soldații din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, care s-au predat, pe teritoriul Armeniei.

Societatea internațională trebuie să reacționeze, să condamne și să ia măsuri clare pentru a opri agresiunea Azerbaidjanului.

Armenia va face uz de mecanismele internaționale disponibile pentru investigarea și pedepsirea celor vinovați”, a declarat prim-ministrul de la Erevan, Nikol Pașinean.

O crimă de război fără precedent

La rândul său, reprezentantul UE, Taivo Klaar a declarat că „dacă imaginile se vor dovedi a fi adevărate, atunci aceasta nu e altceva decât o crimă de război, ce trebuie investigată și pedepsită”.

Reprezentanți ai Ministerului Apărării armean au declarat că nu pun la îndoială veridicitatea imaginilor, dar nu dețin deocamdată detalii despre locul și timpul desfășurării crimei.

În noaptea lui 13 septembrie, la granița dintre Armenia și Azerbaidjan a fost reluate luptele militare, iar părțile au dat vina una pe alta pentru escaladare și au anunțat pierderi de vieți omenești.

Urmăriți B1TV.ro și pe