39 de mineri, blocați în subteran după un incident care a tăiat accesul la ieșirea dintr-o mină din Canada

39 de mineri, blocați în subteran după un incident care a tăiat accesul la ieșirea dintr-o mină din Canada
Foto: Hepta.ro

Treizeci și nouă de mineri, dintr-o mină din estul Canadei au rămas blocați, de duminică, în subteran. Aceștia nu s-au mai putut deplasa la suprafață, după un incident care le-a tăiat accesul către ieșire. Anunțul a fost făcut de grupul Vale, proprietarul minei din Canada.

Echipele de salvatori acționează la fața locului pentru a evacua angajații printr-o ieșire secundară.

„Echipa de salvare a ajuns la mineri şi a început să îi evacueze către o ieșire secundară printr-un sistem de scări”, au informat autoritățile canadiene, potrivit Agerpres.

Nu există victime în urma incidentului ce a avut loc pe sistemul de transport

Din primele informații, pe sistemul principal de transport, acolo unde a avut loc incidentul, nu era niciun angajat.

Incidentul de la ieșirea principală s-a produs după ce o piesă de echipament greu, din sistemul de extracție al minei, a intrat în coliziune cu ascensorul ce asigura ieșirea personalului.

„Ştim că operaţiunea de salvare va dura ceva timp şi suntem uşuraţi să aflăm că niciun miner nu a fost rănit”, a declarat premierul provinciei Ontario, acolo unde se află mina din Canada.

39 de mineri, blocați în subteran

În prezent, se acționează pentru evacuarea celor 39 de mineri care au rămas blocați în subteran. De duminică,m activitatea minei Totten a fost suspendată, iar grupul susține că urmează să se efectueze o evaluare a sistemului, ca ulterior să se stabilească și cauzele producerii incidentului.

În 1972 mina a fost închisă, însă Vale a efectuat o serie de lucrări ce au condus la modernizarea și reluarea activității în unitatea din Ontario, în 2014.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare