A murit CEL MAI BOGAT dealer de arme al lumii! Cheltuia 200.000 $ pe zi! (FOTO)

A murit CEL MAI BOGAT dealer de arme al lumii! Cheltuia 200.000 $ pe zi! (FOTO)

Carismaticul dealer de arme Adnan Khashoggi, care își conducea afacerile din mijlocul petrecerilor înecate în șampanie, a murit la vârsta de 82 de ani, scrie Dailymail.

Sauditul avea o avere declarată de 2,4 miliarde lire sterline în anii '70 și s-a speculat adesea că ar fi cel mai bogat om al planetei.

A fost cel mai eficient dealer de arme din epoca sa, negociind deopotrivă cu guverne, fabrici de arme și clienți privați de pe tot mapamondul. În timp ce rivalii săi își țineau afacerile secrete, Khashoggi își făcea înțelegerile la petreceri cu caviar și șampanie, adesea în compania starurilor de la Hollywood!

Într-una din ocazii, magnatul educat la Stanford a organizat o petrecere la Istanbul pentru Liz Taylor, pe când actrița se recupera după operația de cancer. La un alt party celebru marca Khashoggi, miliardarul a angajat celebra trupă de rock Queen pentru a-și întreține invitații.

Legenda spune că ar fi cheltuit 150.000 £ (200.000 $) pe zi în perioada lui de maximă bogăție, înainte de a se implica în afacerile de stat ale Iranului, la mijlocul anilor '80.

Se zice chiar că Khashoggi ar fi mediat o vânzare secretă de arme a guvernului american către Iran, în timp ce se afla sub embargo! Administrația condusă de Ronald Reagan ar fi admis vânzarea ca parte a unei înțelegeri complexe pentru eliberarea unor ostatici și finanțarea contra-rebeliunii din Nicaragua. Ulterior președintele Reagan a fost obligat să-și ceară scuze când scandalul a devenit public.

Khashoggi al cărui imperiu a fost zguduit de câteva procese și probleme financiare a fost nevoit să-și vândă o parte din active, inclusiv super-iahtul Nabila, care, în cele din urmă, a ajuns în posesia lui Donald Trump!

Khashoggi, care s-a născut la Mecca, a fost fiul medicului personal al regelui saudit, Muhammad Khashoggi.

A fost căsătorit cu Sandra Daly, o englezoaică care s-a convertit la islam și a luat numele de Soraya, ce i-a dăruit șase copii și de care ulterior a divorțat.

Ultima oră