Acuzații INCENDIARE la adresa sistemului bancar din Elveția: Închisoare și amenzi URIAȘE pentru protecția infractorilor

Acuzații INCENDIARE la adresa sistemului bancar din Elveția: Închisoare și amenzi URIAȘE pentru protecția infractorilor

Banca Elveţiană (UBS) se află în centrul unui imens scandal, ca urmare a unei ample anchete declanșată în Franța! Procurorii francezi au cerut joi, într-o instanţă din Paris, ca UBS să fie amendată cu 3,7 miliarde de euro pentru că a ajutat francezi bogaţi să fenteze fiscul.

După o investigaţie de şapte ani şi negocieri eşuate pentru închiderea investigaţiei, UBS este acuzată de spălarea banilor proveniţi din fraude fiscale şi atragerea ilegală a unor clienţi în Franţa, scrie Reuters.

Potrivit legislaţiei franceze, celor condamnaţi pentru spălare de bani li se poate impune o amendă în valoare de jumătate din suma spălată. Procuratura estimează că clienţii UBS au ascuns câteva miliarde de euro de autorităţile fiscale franceze.

Miercuri, avocatul care reprezintă guvernul francez a cerut ca instanţa să impună UBS plata unor despăgubiri de 1,6 miliarde de euro.

UBS neagă orice ilegalitate.

Procuratura mai solicită pedepse de închisoare cu suspendare de la 6 luni la 24 de luni pentru şase şase foşti şi acutali directori ai UBS, precum şi amenzi de la 50.000 până la 500.000 de euro.