CORONAVIRUS | Britanicii vor putea să își ia adio de la rudele aflate pe moarte în spitale și azile

CORONAVIRUS | Britanicii vor putea să își ia adio de la rudele aflate pe moarte în spitale și azile
Foto: Hepta

Rudele vor putea să își ia rămas bun de la muribunzi de coronavirus spiatalizați în Marea Britanie sau internați în centre speciale de îngrijire, a declarat Ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock.

Autoritățile au declarat că vor introduce noi măsuri pentru a limita riscul de contractare a virusuluiși a permite o ultimă vizită, dacă este posibil.

Ministrul aafirmat că dorința de a spune adio unei persoane dragi este unul dintre cele mai profunde instincte umane.

În plus, a afirmatcă a fost profund afectat a aflat despre czaul luiIsmail Mohamed Abdulwahab, în vârstă de 13 de ani, de la Brixton, sudul Londrei, a murit singur luna trecută în spital, iar familia nu a pututparticipa la funeraliile sale deoarece se afla înautoizolatoare.
Matt Hancock a militat și pentru carudele să aibăpermisiunea de a vizita familiile muribundedin azile, însă îngrijitorii se tem să îi primescă din cauză că ar putea răspândi viroza.Măsurile de siguranță care se vor aplica în astfel de cazuri nu au fost anunțate deocamdată, dar ar putea fi cuprinse în planul de asistență socială al guvernului, care urmează să fie publicat.

O treime din personalul din sistemul de sănătatecare au fost testați pentru coronavirus erau pozitivi

Potrivit cifrelor publicate luni, 16,888 de persoane care intră în categoria mucitorilor expuși și familiile lorau prezentat simptomesau au intrat în contact cu persoane bolnaveau fost testate. Până acum, 5.737 de persoane, adică 34%au contractat virusul.

Cel puțin 19 de lucrători din sănătateau murit după ce au fost infectați cu noul COVID-19, iar numeroase asociații reprezentând lucrători medical s-au plâns că nu au primit suficiente echipamente de protecție pentru a trata în siguranță pacienții bolnavi.

Guvernul a fost supus presiunilor pentru a testalucrătorii din sănătate și apropiații lor și de a asigura echipamente medicale de protecție. Ministrul Sănătății a spus că intenționeză să testeze toate persoanele care lucrează în spitale.

Luni, Colegiul Medicilor a emis un ordin prin care personalul va avea dreptul să refuze să lucreze dacă nu se simtprotejați.

Ca urmare, Hancock a declarat la începutul lunii aprilie că va crește numărul testărilor de la 10,000 la 100,000 pe zi până la sfârșitul luniiaprilie.

Măsurile de izolare au fost prelungite pentru încă trei săptămâni

Restricțiile vor fi prelungite înMarea Britaniepentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, au anunțat marți autoritățile de la Londra. Astfel, noua dată invocată pentru o posibilă ridicare a carantinei și a restricțiilor privind călătoriile este 7 mai.ai.

El ar urma să se consulte cu Nicola Sturgeon, premierul Scoției, și cu alți ideri pentru a se asigura căMarea Britanieva respecta acest termen pe tot cuprinsul Regatului Unit, cele trei săptămâni fiind maximul permis în situația de urgența, cu posibilitatea de prelungire.

Numărul deceselor provocate de Covid-19, raportat în ultimele 24 de oreîn spitalele din Marea Britanie este de 761, bilanțul total ajungând la 12.868 morţi.

Numărul celor care au contactat viroza în această țară a ajuns la98,476, dintre care4,603 raportați doar miercuri.