Afganistan: Trei tinere jurnaliste au fost împușcate pe stradă

Afganistan: Trei tinere jurnaliste au fost împușcate pe stradă
Foto: tpnn.com

Trei tinere, angajate ale unui post de televiziune afgan, au fost împuşcate mortal, pe stradă,marţi, de bărbaţi înarmaţi la Jalalabad, în estul Afganistanului.

„În această după-masă, trei dintre colegele noastre, tinere cu vârste între 17 şi 20 de ani, au fost împuşcate mortal de bărbaţi înarmaţi în oraşul Jalalabad. Mergeau spre casă de la birou pe jos când au fost împușcate”, a declarat Zalmai Latifi, directorul de la Enikass TV, adăugând că a fost vorba de două atacuri separate, potrivittheguardian.com.
Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului din Nangarhar, alături de cele trei tinere ucise marţi au mai fost aduse şi alte două femei rănite.

Shokrullah Pasoon, de la Enikass Radio și TV, a declarat că una dintre femei, Mursal Wahidi, se îndrepta spre casă când atacatorii au deschis focul. Shahnaz și Sadia, au fost împușcate într-un alt atac, tot în timp ce se deplasau spre casă de la locul de muncă.

Afganistanul este considerat una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru lucrătorii din mass-media. Crimele de marți a urcat numărul angajaților din mass-media uciși în Afganistan la 15, în ultimele șase luni.
Conform poliţiei, unul dintre atacatori, provenit din rândul talibanilor, a fost arestat. Atacul nu a fost revendicat deocamdată de nicio grupare teroristă.

La începutul lunii decembrie, o prezentatoare de televiziune şi activistă care lucra de asemenea pentru Enekaas TV, Malalai Maiwand, a fost împuşcată mortal împreună cu şoferul său la Jalalabad, în timp ce se ducea spre birou.

Crimele de marți au adus la 15 numărul lucrătorilor mass-media uciși în Afganistan în ultimele șase luni.
Asasinatele care iau ca ţintă jurnalişti, judecători, medici, personalităţi politice sau religioase şi apărători ai drepturilor omului au devenit tot mai frecvente în ultimele luni în Afganistan..

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”