Afganistan: Un militar afgan a ucis un soldat NATO în sudul țării

Afganistan: Un militar afgan a ucis un soldat NATO în sudul țării
Un bărbat îmbrăcat în uniforma armatei afgane a ucis un soldat al NATO, a anunțat ISAF, forța internațională a NATO, citat de AFP. Militarii străini staționați în sudul Afganistanului, bastion al...

Un bărbat îmbrăcat în uniforma armatei afgane a ucis un soldat al NATO, a anunțat ISAF, forța internațională a NATO, citat de AFP.

Militarii străini staționați în sudul Afganistanului, bastion al talibanilor, sunt în special americani, britanici sau danezi.

“Un individ care poartă uniforma Armatei Naționale Afgane (ANA) și-a îndreptat arma către un membru al ISAF din sudul țării luni, provocându-i moartea”, a declarat forța internațională a NATO într-un comunicat.

Nu este prima oară când astfel de incidente au loc. Pe 20 ianuarie, un militar afgan a deschis focul asupra formatorilor săi francezi în timp ce aceștia se antrenau. Patru dintre ei au murit, iar alți 15 au fost grav răniți.

Militarii NATO sunt puternic implicați în formarea armatei afgane, care urmează să preia conducerea NATO după ce forțele internaționale se vor retrage din țară. Plecarea forțelor armate este programată pentru 2014.