Al-Qaida îndeamnă populația la revolte împotriva liderilor arabi

Al-Qaida îndeamnă populația la revolte împotriva liderilor arabi
Ramura yemenită a grupării teroriste Al-Qaida îndeamnă populaţia musulmană să se revolte împotriva liderilor arabi şi să instaleze forme de guvernământ bazate pe legea islamică, informează Le Figaro. ...

Ramura yemenită a grupării teroriste Al-Qaida îndeamnă populaţia musulmană să se revolte împotriva liderilor arabi şi să instaleze forme de guvernământ bazate pe legea islamică, informează Le Figaro.

Într-un mesaj de 10 minute lansat de un fost deţinut al închisorii Guantanamo, Ibrahim al-Rubeish, și înregistrat de Al-Qaida în Peninsula Arabică, acesta critică Arabia Saudită pentru că i-a oferit drept de reşedinţă fostului preşedinte Tunisian  Zine El Abidine Ben Ali, după ce acesta a părăsit ţara în urma revoltei populare din 14 februarie.

„Un tiran pleacă, numai pentru a fi înlocuit cu un altul, care poate că ar rezolva o parte dintre problemele materiale ale oamenilor, oferindu-le locuri de muncă și salarii mai mari, însă problema generală ar continua să existe”, spune al-Rubeish în mesajul audio furnizat de organizația americană SITE, citată de Le Figaro.

SITE confirmă că mesajul a fost înregistrat în Yemen, unde ramura yemenită a Al-Qaida este deosebit de activă.

Difuzarea mesajului video vine în contextul protestelor extinse în întreaga lume arabă, unde până acum au fost îndepărtaţi de la putere liderii Egiptului şi Tunisiei, în timp ce manifestațiile violente din Libia, Yemen şi Bahrein continuă să ia amploare.