Alegeri anticipate în Grecia: Aproape 10 milioane de oameni sunt așteptați la urnele de votare pentru alegerea unui nou Parlament

Alegeri anticipate în Grecia: Aproape 10 milioane de oameni sunt așteptați la urnele de votare pentru alegerea unui nou Parlament

Secțiile de votare din Grecia s-au deschis duminică la ora 7.00, aproape 10 milioane de greci fiind așteptați să vină să voteze pentru un nou Parlament.

Autoritățile au pus la dispoziția grecilor aproximativ 19.100 de secții de votare, în 56 de districte electorale, anunță Agerpres.

Alegerile anticipate vin după demisia, în urmă cu o lună, a premierului Alexis Tsipras, după ce a pierdut majoritatea în Legislativ.

Formaţiunea greacă de extremă-stânga Syriza are un avans uşor în faţa partidului de centru-dreapta Noua Democraţie, înaintea alegerilor legislative anticipate, potrivit rezultatelor a șase sondaje de opinie efectuate vineri. (Detalii AICI)

Tsipras a forțat în august organizarea acestor alegeri anticipate, în speranța de a-și reînnoi sprijinul parlamentar, după ce o parte a SYRIZA s-a împotrivit prevederilor acordului cu creditorii internaționali, care cer reforme economice profunde și continuarea politicilor de austeritate ce i-au lovit puternic pe greci în ultimii cinci ani.

SYRIZA și Tsipras obținuseră la alegerile de la 25 ianuarie o victorie majoră, cu 36,5% din voturi, promițând alegătorilor că „vor pune capăt austerității”.

La alegerile legislative de duminică din Grecia iau parte 14 partide și cinci coaliții.