Erdogan nu acceptă să fie înfrânt: Alegerile din Istanbul vor fi repetate după ce au fost câştigate de opoziţie

Erdogan nu acceptă să fie înfrânt: Alegerile din Istanbul vor fi repetate după ce au fost câştigate de opoziţie
Sursă foto: Hepta.ro

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, continuă comportamentul autoritar! După ce opoziţia a obţinut victorii importante câştigând primăriile din Ankara şi Istanbul, autorităţile turce au găsit o metodă pentru a opri înfrângerile suferite de Erdogan.

Astfel, luni, Autoritatea Electorală a decis ca alegerile din Istanbul să fie reluate exact cum a solicitat partidul aflat la guvernare, anunţă The Independent.

Pe 16 aprilie, formaţiunea preşedintelui Erdogan, AKP, a înaintat o „contestaţie extraordinară” la alegerile pentru primăria Istanbul, cerând anularea votului şi reluarea alegerilor, invocând „nereguli” în votul de pe 31 martie.

Candidatul principalului partid de opoziţie, Ekrem Imamoglu, a câştigat la limită alegerile din 31 martie în ciuda acuzaţiilor de fraudă electorală care ar fi fost făcută chiar de partidul lui Erdogan.
În cazul alegerilor din capitala Ankara, situaţia este mai dificilă pentru Erdogan pentru că a fost o diferenţă destul de mare de voturi în favoarea opoziţiei.