Alegeri locale 2020. Cei mai controversați candidați: Cine e politicianul care a apărut alături de un tablou nud într-o ședință online

Alegeri locale 2020. Cei mai controversați candidați: Cine e politicianul care a apărut alături de un tablou nud într-o ședință online

Alegerile locale bat la ușă. Mai sunt câteva săptămâni până când cetățenii vor fi chemați la urne, iar oferta electorală este una variată. În contextul pandemiei regili speciale au fost create atât pentru alegători, cât și pentru candidați. Cum era de așteptat, și la aceste alegeri listele partidelor politice conțin, pe lângă nume cu greutate în politica românească, o serie de candidați controversați, fie din cauza problemelor legate de integritate, fie din cauz comportamentelor manifestate în spațiul public. Redăm mai jos o listă inedită cu candidații care au atras atenția presei.

Amintim faptul că alegerile care trebuiau să aibă loc în primăvară, au fost amânate până pe data de 27 septembrie, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Între timp nume sonore din politica românească și nu numai s-au înscris în cursa electorală.

Politicianul care s-a prezentat la o ședință online cu un tablou nud pe fundal

Bogdan Lazar, reprezentant al ALDE in Consiliul Local Alba Iulia s-a prezentat luni, 31 august 2020, la ședinta online a Consiliului Local Alba Iulia cu un nud feminin vizibil pe fundal.

Politicianul a avut în cadrul din spatele său un portret nud cu spatele unei femei. Colegii acestuia nu au părut deranjați de imaginea prezentata de consilierul ALDE. Niciun participant la ședința CL nu au avut comentarii și nu i-au atras atenția lui Bogdan Lazăr.

Bogdan Lazar este candidatul ALDE la funcția de primar în municipiul Alba Iulia, fiind prezent si pe lista de la consiliul local.

Candidatura lui Mihai Chirica a agitat apele în filiala PNL Iași

La Iași, candidatura lui Mihai Chirica din partea PNL a stârnit dezbteri aprinse. Fost lider PSD, Chirica și-a câștigat notorietatea prin opoziția pe care a făcut-o la Liviu Dragnea.

Desemnarea lui drept candidat PNL la primăria Iași a provocat scandal în rîndul liberalilor.Șeful PNL Iași, Mihai Bodea, un vechi adversar al lui Chirica, și-a dat demisia precizând că opțiunea PNL pentru actualul primar al municipiului Iași este ”un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist”.

PSD cere demisia actualului ministru de Interne, Marcel Vela

Candidatura actualului ministru de Interne, Marcel Vela, stârnește de asemenea discuții aprinse, având în vedere că MAI va organiza scrutinul. Așa se face că ministrul și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, din partea PNL.

Amintim faptul că Marcel Vela a fost primar pentru 12 ani. PSD spune că Marcel Vela trebuie să demisioneze, în condițiile în care „șmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge”.

Marcel Vela a delegat doar funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020. Această comisie se ocupă de comunicarea cu prefecturile.

Primarul care apare pe afișe atât cu candidatul PSD, cât și cu candidatul PNL

Nimic nu este mai halucinant ca situația apărută într-o comună din Botoșani. Primarul apare pe bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

Se întâmplă la Suharău, unde de mulți ani primar este independentul Marcel Chelariu.

Acesta apare în comună pe bannere atât cu Doina Federovici (PSD), cât și cu Costel Șoptică (PNL).

Comuna ar fi plină de astfel de afișaje, din 50 în 50 de metri fiind văzuți când Costel Șoptică, când Doina Federovici.