Alegerile locale, în presa internațională: Victoria stângii, umbrită de problemele de corupție (VIDEO)

Alegerile locale, în presa internațională: Victoria stângii, umbrită de problemele de corupție (VIDEO)
foto: hotweek.ro

PSD şi Gabriela Vrânceanu Firea s-au aflat în prim-planul articolelor prezentate de presa internaţională despre alegerile locale din România. Publicaţiile străine nu ratează însă această ocazie pentru a aminti de problemele de corupţie din România şi de prezenţa scăzută la vot, arată B1 TV.

Agenţiile de presă din străinătate vorbesc despre alegerile din România, drept un eveniment umbrit de corupţie. AP reaminteşte de altfel că 51 din cei 109 de primari din marile oraşe din România au fost condamnaţi sau anchetaţi pentru corupţie ori au fost declaraţi incompatibili să candideze. Reuters citează un sondaj al Institutului Curs-Avangarde, potrivit căruia PSD a obţinut 37,5% din voturile exprimate la nivel naţional, iar Partidul Naţional Liberal se clasează al doilea cu 28% din sufragii.

Alegerile locale, în presa internațională: Victoria stângii, umbrită de problemele de corupție

#DIRECT_ONE_wz5nh2#

AFP menţionează că acesta este un scrutin cu valoare de test înaintea alegerilor legislative, un test la care stângă a obţinut cea mai mare notă. Agenţia franceză aminteşte şi că acest vot este primul pentru clasa politică după incendiul sângeros din octombrie din Colectiv, care a şocat ţara şi a fost urmat că căderea Guvernului social-democratului Victor Ponta. Publicaţia mai adăugă că prezenţa la urne a fost comparabilă cu cea din 2012, 33%.

Euronews precizează că aceste alegeri marchează revenirea stângii în topul preferinţelor românilor după alegerile prezidenţiale câştigate de Klaus Iohannis. Rezultatele parţiale ale alegerilor din România au fost menţionate în articole ample în publicaţii din China, în Marea Britanie, dar şi în presa vecinilor din Ungaria, Bulgaria sau Republica Moldova.

Discuţiile despre corupţie şi candidaţi condamnaţi sau anchetaţi în dosare de acest tip îi au în prim plan pe vicpereşedinta PSD, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi pe George Scripcaru, actualul primar al Braşovului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)