Alertă de securitate! Joe Biden și soția sa, evacuați din casa de vacanță

Alertă de securitate! Joe Biden și soția sa, evacuați din casa de vacanță
Joe Biden și soția sa, evacuați din casa de vacanță

Joe și Jill Biden au evacuați, sâmbătă, din casa de vacanța din Delaware, în urma unui incident de securitate. Cuplul prezidențial american a fost transportat de urgenta la reședința din stațiunea balneară Rehoboth.

Decizia de evacuare a fost luata după ce Serviciul Secret, organism care asigură securitatea liderilor americani, a depistat prezenta unui avion privat de mici dimensiuni în spațiul restricționat din apropierea casei de vacanță a liderului de la Casa Albă.

Avionul a fost escortat imediat de Serviciul Secret pentru a se îndepărta de casa în care se afla Joe Biden. Pilotul, care a spus ca a intrat din greșeală în zona securizată, este anchetat. Se pare ca acesta nu se afla pe canalul radio corespunzător şi nu urmărea ghidurile de zbor publicate.

Potrivit protocolului, din motive de securitate, Administrația Federală a Aviației a anunțat restricții de zbor pe o raza de 16 km la începutul acestei săptămâni, atunci când președintele american si soția a au decis să meargă la casa de vacanță situată la 200 de km de Washington.

Urmăriți B1TV.ro și pe