Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure

Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
Krystsina Tsimanouskaya (C), în timpul unei curse desfășurate la Napoli în 11 iulie 2019. Hepta.ro / Zuma Press / Xinhua

Comitetul Internațional Olimpic  a lansat o investigație în cazul atletei Krystsina Tsimanouskaya, care s-a refugiat luni în ambasada Poloniei la Tokyo după ce a refuzat ordinele echipei sale de a urca într-un zbor spre casa de la Jocurile Olimpice.

Un purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic Internațional a declarat marți că așteaptă un raport din partea Comitetului Olimpic Național din Belarus cu privire la incidentul care a zguduit Jocurile de la Tokyo. Varșovia a oferit lui Tsimanouskaya o viză umanitară, scrie The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Internațional, Mark Adams, a declarat că a vorbit luni cu sportiva de două ori, că se află într-un loc sigur, iar autoritatea sportivă internațională trebuie să cunoască toate faptele înainte de a lua măsuri suplimentare.

„Așteptăm și am cerut un raport de la Comitetul Național Olimpic al Belarusului pentru astăzi”, a spus Adams, adăugând că CIO încă adună faptele. „Îl dorim [raportul] astăzi. Am decis să lansăm o anchetă formală. Trebuie să stabilim faptele complete. Trebuie să-i auzim pe toți cei implicați. ”

Întrebat dacă o decizie a CIO cu privire la această chestiune va veni în timpul Jocurilor, Adams a spus că nu este posibil să se estimeze cât va dura ancheta. „Asta poate dura, evident. Trebuie să ajungem la baza acestui lucru. Nu știu cât timp va dura asta ”, a spus el.

Tsimanouskaya, în vârstă de 24 de ani, trebuia să concureze luni la 200 de metri, dar a spus că duminică a fost scoasă din camera sa din satul sportivilor și condusă la aeroport pentru a urca într-un zbor spre casă, după ce a criticat oficialii echipei.

Incidentul a concentrat atenția asupra Belarusului, unde poliția a reprimat disidența în urma unui val de proteste declanșat după alegerile de anul trecut despre care opoziția spune că au fost fraudate.

„De asemenea, am contactat acum CNP din Polonia. În ceea ce privește ceea ce poate face CIO pentru viitorul ei, am vorbit cu ei cu privire la sportul ei, după sosirea ei la Varșovia, dacă într-adevăr acolo alege să ajungă ”, a spus Adams.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”