Angela Merkel face apel la spiritul de unitate german din momentul reunificării din 1990, în ceea ce privește integrarea imigranților

Angela Merkel face apel la spiritul de unitate german din momentul reunificării din 1990, în ceea ce privește integrarea imigranților
Foto: geo.tv

Cancelarul german Angela Merkel face apel la spiritul de unitate german din momentul reunificării ţării în 1990. Merkel susţine că acesta ar putea ajuta Germania pentru a-i integra pe imigranţi. Peste 1 milion de refugiaţi sunt aşteptaţi să ceară azil în acest an, informează B1 TV.

Între timp, popularitatea Angelei Merkel se află în plin declin. Ea a ajuns pe locul 4 în topul politicienilor în care germanii au cea mai mare încredere.

Angela Merkel le-a cerut cetăţenilor germani să facă eforturi pentru a-i integra pe refugiaţii veniţi din Orient.

„Unitatea germană a fost, bineînțeles, ceva extrem de special. Nu putem să o comparăm ușor cu valurile de refugiați de astăzi.Atunci am arătat următorul fapt: confruntați cu o anumită evoluție a lucrurilor, am avut forța de a o gestiona.Însă cred că putem să ne reamintim acest sentiment general – atunci când avem în față o mare sarcină, putem să reușim”, a declarat Angela Merkel într-un mesaj transmis pe internet.

Germania se pregătește să marcheze 25 de ani de la reunificare, ce a avut loc pe 3 octombrie 1990.

Germania se așteaptă la un număr de solicitanți de azil cuprins între 800.000 și un milion în acest an, în condiţiile în care anul trecut au existat doar 200 de mii de cereri.

În contextul acestei crize, Merkel se află într-o scădere de popularitate evidentă. Cancelarul a ajuns pe locul patru în topul politcienilor în care germanii au încredere după ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier, ministrul de finanţe Wolfgang Schäuble şi preşedintele Joachim Gauck.

Merkel participă în aceste zile la Adunarea Generală a ONU de la New York. Cancelarul german s-a intalnit cu preşedintele Braziliei, premierul Japoniei şi cel al Indiei. Cei 4 lideri politici au solicitat locuri permanente pentru ţările lor în Consiliul de Securitate ONU.