Armata australiană supraveghează patru nave ruseşti care se apropie de coastelor sale nordice

Armata australiană supraveghează patru nave ruseşti care se apropie de coastelor sale nordice

Australia supraveghează patru nave ruseşti, în largul coastelor sale nordice, într-un context tensionat între cele două ţări de la catastrofa MH17 în Ucraina, relatează AFP.

„Armata monitorizează navele ruseşti, care traversează apele internaţionale către nordul Australiei”, au anunţat forţele armate australiene într-un comunicat. Este vorba despre un crucişător „puternic înarmat”, un distrugător, un remorcher şi o navă de aprovizionare.

John Blaxland, un expert în securitate internaţională de la Universitatea naţională australiană, a declarat că Putin vrea să-şi consolideze imaginea de „dur”, în contextul în care prezenţa sa provoacă reticenţă.

„Este o demonstraţie în forţă, organizată ca spectacol”, a declarat el pentru AFP. „Faci asta doar atunci când nu eşti pe deplin sigur şi când simţi nevoia să te faci remarcat”, a adăugat el.
Experții consideră această prezenţă navală un semn al voinţei lui Vladimir Putin de a-şi „netezi calea” înaintea reuniunii G20 de la Brisbane.

Experții consideră această prezenţă navală un semn al voinţei lui Vladimir Putin de a-şi „netezi calea” înaintea reuniunii G20 de la Brisbane.

Participarea lui Putin a fost contestată de Canberra, având în vedere doborârea în iulie a zborului MH17, efectuat de un avion aparţinând companiei Malaysian Airlines, într-o zonă din estul Ucrainei aflată sub controlul rebelilor proruşi.

Catastrofa a fost provocată, acuză statelor occidentale, de un tir de rachetă de tip Scud furnizată de către Rusia, ceea ce Moscova dezminte, şi s-a soldat cu 298 de morţi, inclusiv 38 de australieni.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)