Armata Chinei anunță că a încheiat „cu succes” exercițiile militare din jurul Taiwanului, dar va continua să patruleze zona

Armata Chinei anunță că a încheiat „cu succes” exercițiile militare din jurul Taiwanului, dar va continua să patruleze zona
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Lan Hongguang

Armata Chinei „a îndeplinit diverse sarcini” în jurul Taiwanului, însă va patrula în mod regulat, au anunțat militarii chinezi miercuri, în ceea ce ar putea semnala sfârșitul jocurilor de război, dar și că Beijingul va continua să mențină presiunea pe insulă, transmite Reuters.

De altfel, chiar miercuri, un total de 17 avioane de vânătoare chineze au zburat peste linia mediană din Strâmtoarea Taiwan, susține Ministerul taiwanez al apărării, potrivit Reuters.

Înfuriată de vizita pe care a efectuat-o președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, săptămâna trecută la Taipei, China a extins cele mai mari exerciții militare pe care le-a efectuat-o până acum în jurul insulei autoguvernate, deși inițial acestea fuseseră programate să dureze doar patru zile.

Exercițiile de săptămâna trecută au implicat rachete balistice – unele dintre ele zburând trecând chiar pe deasupra Taipeiului – și simulări de atacuri aeriene și maritime.

Armata Chinei anunță că a încheiat „cu succes” exercițiile militare din jurul Taiwanului

Armata chineză susține că în cadrul exercițiilor „au fost îndeplinite cu succes diverse sarcini” și „au fost testate efectiv capacitățile integrate de luptă ale trupelor”.

Militarii chinezi susțin că vor continua să monitorizeze situația din Strâmtoarea Taiwan, vor efectua antrenamente și pregătiri de luptă și „vor apăra cu hotărâre suveranitatea națională și integritatea teritorială”.

Ministerul taiwanez al apărării a anunțat – prin vocea purtătorului de cuvânt Sun Li-fang – că Taipeiul „va ajusta pe deplin alocarea forțelor pe baza unor factori precum amenințarea reprezentată de inamic”.

Tot miercuri, o sursă familiară cu subiectul a menționat pentru Reuters că navele militare chineze sunt active atât la est, cât și la vest de Taiwan.

La prânz, forțele navale chineze își continuau activitățile în apropiere de linia mediană din Strâmtoarea Taiwan, iar avioanele de vânătoare chineze continuau și ele să zboare în apropierea liniei, a mai spus aceeași sursă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”