Armatele lumii: Câți soldați au și cât cheltuie pe apărare marile puteri. SUA, de neegalat

Armatele lumii: Câți soldați au și cât cheltuie pe apărare marile puteri. SUA, de neegalat
Joe Biden vrea creşterea impozitelor pentru cei mai bogaţi americani în bugetul pe 2023. Foto: Hepta.ro

Pe fondul războiului Rusiei în Ucraina și al amenințărilor asupra altor state, membre NATO, care aprovizionează armata ucraineană, National World face o statistică despre cele mai mari armate ale lumii.

Armata Rusiei are 1,5 milioane de soldați – de cinci ori mai mare decât cea a Ucrainei, care are 311.000 personal armat, conform datelor din 2019 de la Institutul Internațional de Studii Strategice și publicate de Banca Mondială.

Mai multe detalii pe newsweek.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina