Asistentă medicală, mesaj dur pentru cei care nu vor să poarte mască: „De ce să moară lumea când poate încă să se bucure de viaţă? Pentru că aşa vrei tu?

Asistentă medicală, mesaj dur pentru cei care nu vor să poarte mască: „De ce să moară lumea când poate încă să se bucure de viaţă? Pentru că aşa vrei tu?
Foto: Facebook

Mesaj dur transmis de o asistentă medicală pentru cei care nu vor să poarte mască.Marcela Vîlcan, asistenta-şefă a Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba, susține că purtarea măștii nu provoacă hipoxie, iar cel mai bun exemplu sunt medicii care o poată și opt ore pe zi.

„De ce să moară lumea când poate încă să se bucure de viaţă?”

„Nu am crezut vreodată că o mască poate fi mărul discordiei unei întregi națiuni. Serios? E doar o bucățică de material care are rolul de a proteja, pe care în primul rând, din respect, grijă și compasiune pentru cei din jurul tău trebuie să o porți atunci când intri în magazin să îți cumperi pâinea sau când stai la rând să îți plătești factura la Electrica. Dacă o poartă și cel din apropierea ta înseamnă că ieșiți amândoi din acea incintă la fel cum ați intrat, adică, sănătoși. Asta înseamnă că îți pasă! Relaxați-vă! Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puțin 8 ore/zi, de 5 luni de zile și încă sinapsele neuronale funcționează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive. O poartă chirurgii, de-o viață, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză.

La fel, nu am crezut că „statul bot în bot” este hobby național. Serios? Adică ce poate fi plăcut în a mirosi respirația celui de lângă tine?

Conspirație.. Hmmm. .. Ce să conspire? Cum să ne ia sărăcia???Da, lumea mai și moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viață? Pentru că așa vrei tu?

Cu cât suntem mai mulți dintre noi conștienți că aceste două măsuri (alături de igiena mâinilor și eticheta de tuse, bineînțeles că pe acestea le cunoșteam deja, din cei 7 ani de acasă), zicala: „Nu mor caii când vor câinii!” este tot mai reală.

Vă propun un exercițiu de imaginație :

Dacă virusul HIV s-ar fi transmis la fel ca virusul SARS COV 2, ați purta nenorocita aia de mască?

Pentru a putea trăi din nou o viață normală, trebuie să punem cu toții osul. Altfel, totul va fi în zadar”, a scris Marcela Vîlcan pe pagina sa de Facebook.

Afectează sau nu masca repirația?

Și un medic chirurg din Marea Britanie a făcut o demonstrație în care arată că respirația nu este afectată de purtarea măștii.„Nu mai inventați lucruri! Nu mai ascultați oamenii care inventează lucruri și nu mai transformați acest lucru într-o chestiune politică! Măștile vă protejează pe voi și pe alții. Dacă vi se spune să le purtați, purtați-le! Nu mai fiți egoiști!”, și-a încheiat Joshua Wolrich demonstrația.

Urmăriți B1TV.ro și pe