Atac cu drone asupra unei baze militare din Iran

Atac cu drone asupra unei baze militare din Iran

Dronele au atacat o fabrică militară din orașul central iranian Isfahan, a anunțat duminică Teheranul. „A avut loc o explozie într-unul dintre centrele militare afiliate Ministerului Apărării”, a declarat adjunctul șefului de securitate al guvernoratului Isfahan, Mohammad Reza Jan-Nesari, pentru agenția semi-oficială Fars, scrie cnn.

Jan-Nesari a spus că explozia a lăsat unele pagube, „dar, din fericire, nu au fost victime”. Agenția de presă de stat IRNA a declarat ulterior că explozia a fost cauzată de „drone mici”.

„A avut loc un atac nereușit al unor drone mici împotriva unui complex industrial al Ministerului Apărării și, din fericire, cu previziuni și aranjamente de apărare aeriană deja puse în aplicare, una dintre ele (a lovit)”, a declarat IRNA într-o postare pe Twitter, citând Ministerul Apărării din țară.

„Sistemul de apărare aeriană al complexului a fost capabil să distrugă alte două drone. Din fericire, acest atac nereușit nu a ucis pe nimeni, iar acoperișul complexului a suferit pagube minore.”

Ministerul a spus că atacul a avut loc la ora 22:30. ora locala.

Uzina se află la aproximativ 440 de kilometri (270 de mile) sud de Teheran.

În ultimii ani, mai multe explozii și incendii suspecte au avut loc în jurul instalațiilor militare și nucleare iraniene.

În iulie 2020, un incendiu a devastat complexul nuclear iranian Natanz, un sit care a fost cheia programului de îmbogățire a uraniului al țării, în provincia Isfahan, la sud de capitala Teheran. Autoritățile iraniene au decis să nu anunțe public constatările cu privire la cauza incendiului din motive de securitate, potrivit Consiliului Suprem de Securitate al Națiunii din Iran.

În anul următor, la Natanz a avut loc o întrerupere de curent pe care Organizația Iranului pentru Energie Atomică (AEOI) a numit-o „acțiune teroristă”. Șeful armatei israeliene a părut să sugereze o posibilă implicare a Israelului în incident.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)