Atenţie, aceasta este PICTURA CARE TE OMOARĂ! Alertă după ce un turist a făcut INFARCT în faţa unei lucrări expuse la muzeu (FOTO)

Atenţie, aceasta este PICTURA CARE TE OMOARĂ! Alertă după ce un turist a făcut INFARCT în faţa unei lucrări expuse la muzeu (FOTO)

Medicii avertizează în legătură cu o ciudată maladie care afectează oamenii ce privesc prea mult operele de artă, în special în Florenţa!

Un italian a făcut atac de cord după ce a privit lucrarea Venus a lui Botticelli la Galeriile Ufizi din Florenţa. El fost resuscitat de un grup de medici aflaţi în incintă ca turişti, iar ulterior a fost transportat la spital.

Imediat au apărut zvonuri cu privire la o misterioasă afecţiune intitulată Sindromul Stendhal, ce se manifestă prin suprasolicitare şi leşin la vederea unei capodopere artistice.

Eu nu sunt doctor”, a declarat Directorul Galeriilor Ufizi, Eike Schmidt, pentru cotidianul Corriere della Sera, “tot ce ştiu este că vizitând un muzeu ca al nostru, plin de capodopere, poate cauza cu certitudine stres emoţional, psihic şi chiar fizic. Directorul a mai declarat că recent o altă persoană a leşinat în faţa Meduzei lui Caravaggio.

Simptomele afecţiunii, cunoscută de asemenea ca hyperculturemie sau Sindromul Florenţa, includ creşterea ritmului cardiac, ameţeală, leşin, confuzie şi chiar halucinaţii, potrivit unui studiu realizat în 2009 de către revista medicală americană BMJ.

Maladia se presupune că este specifică Florenţei şi a fost numită după numele pacientului 0, celebrul scriitor din sec. al XIX-lea, Stendhal, care s-a îmbolnăvit după ce a privit prea multe lucrări de artă pe durata unei călătorii făcute în celebrul oraş în 1817.

Potrivit BMJ psihiatrii din Florenţa au înregistrat nu mai puţin de 106 pacienţi cu sindrom Stendhal, în perioada 1977-1986.

De notat şi cazul unui turist care în 2016 a suferit o criză de epilepsie în faţa aceleiaşi magnifice picturi a lui Botticelli cu Venus ieşind din spuma mării.