AUR propune o alianță anti-rusească în Parlamentul Republicii Moldova. Scopul, Unirea până în 2025

AUR propune o alianță anti-rusească în Parlamentul Republicii Moldova. Scopul, Unirea până în 2025
FOTO: Facebook.com

Partidul AUR din Republica Moldova intenționează să formeze o alianță cu PAS și Platforma DA în viitorul Parlament. Vlad Bilețchi, președintele AUR, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă nu se va alia cu grupurile rusofile, conduse de către Igor Dodon, Vladimir Voronin, Ilan Șor și Renato Usatîi.

Anunțul a fost făcut în contextul în care Bilețchi a declarat că reprezentanții AUR ar fi țintele unor filaje ale poliției, care mai departe, ar trimite informațiile către Pavel Voicu, ministru al Afacerilor Interne și la liderul socialist Igor Dodon.

Proiectul Unirii României cu Republica Moldova, deranjant pentru pro-ruși

Potrivit liderului AUR, partidele pro-ruse încearcă scoaterea din cursă a formațiunii fondate de către George Simion și Claudiu Târziu, în condițiile în care printre obiectivele sale se numără unirea României cu Republica Moldova, acțiune care contrastează cu interesele Rusiei și implicit, ale socialiștilor de la Chișinău.

Dorin Chirtoacă, liberal și candidat din partea Partidului AUR, crede că prin intermediul unei alianțe pro-occidentale, majoritare în Parlament, se va realiza unirea Republicii Moldova cu România. Obiectivul este cel târziu până în 2025.

Alegerile anticipate din Republica Moldova se vor desfășura pe data de 11 iulie. Pentru acest scrutin vor exista un număr consistent de secții de votare în străinătate, peste 190.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)