AUR propune o alianță anti-rusească în Parlamentul Republicii Moldova. Scopul, Unirea până în 2025

AUR propune o alianță anti-rusească în Parlamentul Republicii Moldova. Scopul, Unirea până în 2025
FOTO: Facebook.com

Partidul AUR din Republica Moldova intenționează să formeze o alianță cu PAS și Platforma DA în viitorul Parlament. Vlad Bilețchi, președintele AUR, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă nu se va alia cu grupurile rusofile, conduse de către Igor Dodon, Vladimir Voronin, Ilan Șor și Renato Usatîi.

Anunțul a fost făcut în contextul în care Bilețchi a declarat că reprezentanții AUR ar fi țintele unor filaje ale poliției, care mai departe, ar trimite informațiile către Pavel Voicu, ministru al Afacerilor Interne și la liderul socialist Igor Dodon.

Proiectul Unirii României cu Republica Moldova, deranjant pentru pro-ruși

Potrivit liderului AUR, partidele pro-ruse încearcă scoaterea din cursă a formațiunii fondate de către George Simion și Claudiu Târziu, în condițiile în care printre obiectivele sale se numără unirea României cu Republica Moldova, acțiune care contrastează cu interesele Rusiei și implicit, ale socialiștilor de la Chișinău.

Dorin Chirtoacă, liberal și candidat din partea Partidului AUR, crede că prin intermediul unei alianțe pro-occidentale, majoritare în Parlament, se va realiza unirea Republicii Moldova cu România. Obiectivul este cel târziu până în 2025.

Alegerile anticipate din Republica Moldova se vor desfășura pe data de 11 iulie. Pentru acest scrutin vor exista un număr consistent de secții de votare în străinătate, peste 190.