Australia înregistrează record după record în privința infectărilor cu SARS-COV, înainte de marele turneu de tenis. 80% din populație a primit serul anti-COVID

Australia înregistrează record după record în privința infectărilor cu SARS-COV, înainte de marele turneu de tenis. 80% din populație a primit serul anti-COVID
Novak Djokovic la Australian Open / Foto: @AustralianOpen (Twitter)

Australia, statul cu unele dintre cele mai severe restricții impuse în contextul COVID-19, se confruntă cu un puternic val de infectări. Totul, în condițiile în care aproape 80% din populație a primit serul, iar statul din Oceania se pregătește să găzduiască Australian Open 2022.

79% din populația Australiei a primit cel puțin o doză de ser anti-COVID-19, iar 77% figurează cu schema completă. Guvernul de la Canberra a decis ca accesul în anumite spații închise, inclusiv la locul de muncă, să se facă exclusiv în baza certificatului de vaccinare, decizie care a scos în ultimele luni zeci de mii de oameni în stradă, la proteste, asemănătoare cu cele care s-au desfășurat și în Europa, în marile capitale. În ciuda mișcărilor de stradă, executivul australian nu a făcut pasul înapoi.

Valul de infectări și de decese are loc pe fondul răspândirii Omicron, considerată mai contagioasă, dar mai blândă în ceea ce privește efectele negative asupra organismului uman. În vară, numărul de noi cazuri era de aproximativ câteva sute și de 1.000 – 2.000 de cazuri zilnice până la jumătatea lui decembrie. În prezent, în Australia, stat cu certificatul de vaccinare activ, înregistrază peste 35.000 de noi infectări zilnic, potrivit datelor oficiale înregistrate pe Worldometers.info.

Noi recorduri, în pragul Australian Open 2022

De asemenea, Australia bifează din nou zeci de decese zilnice, după ce în vara anului erau raportate zero cazuri. Rămâne de văzut dacă Guvernul Australiei va impune noi restricții, având în vedere faptul că peste 13 zile va debuta primul mare turneu de tenis de grand slam din 2022.

Pentru perioada 17 – 30 ianuarie 2022 este programat Australian Open, la care va participa în cele din urmă și liderul mondial, Novak Djokovic. Sârbul a fost acceptat în competiție, deși este nevaccinat.

Noi recorduri de infectări zilnice se raportează și în Marea Britanie, în jur de 190.000, față de 60.000 în aceeași perioadă a anului trecut sau în Franța, peste 60.000, în condițiile în care în ianuarie 2021 raporta mai puțin de jumătate din numărul cazurilor din prezent. Atât în Regatul Unit cât și în Franța, aproape 80% din populație a primit minimum o doză din serul anti-COVID. În ambele este utilizat certificatul verde cu uz intern.

În România, până acum au fost confirmate 92 de cazuri de Omicron, dintre care 63 la persoane vaccinate cu schema completă, potrivit INSP. 40% este rata de vaccinare în România, țara cu cea mai puternică imunitate naturală din Europa, potrivit unui studiu publicat în presa din Marea Britanie.

Urmăriți B1TV.ro și pe