Austria a început să respingă migranții la graniță. Ministrul de Interne a declarat că nu are nicio simpatie față de refugiații care nu cer azil decât în statele bogate

Austria a început să respingă migranții la graniță. Ministrul de Interne a declarat că nu are nicio simpatie față de refugiații care nu cer azil decât în statele bogate
Foto: romanialibera.ro

Austria a început să respingă intrarea pe teritoriul său a unor imigranți veniți dinspre Slovenia, în contextul în care ministrul austriac de interne a declarat că nu are nicio simpatie față de refugiații care nu cer azil în țările balcanice și vor să ajungă doar în statele mai bogate, DPA, citată de Agerpres.

Circa 100 de imigranți care au ajuns în cursul nopții de sâmbătă spre duminică la punctul de rontieră Spielfeld nu au fost lăsați să intre în Austria pentru că nu au cerut azil și nici nu au prezentat documentele corespunzătoare. Alți 350 de imigranți care doreau să ajungă în Germania au fost respinși de autoritățile austriece în cursul zilei de sâmbătă, a transmis agenția HINA.

Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, a declarat că este nemulțumită de faptul că imigranții ajunși în Croația și Slovenia sunt direcționați către Austria și Germania. Ea a mai afirmat că nu înțelege de ce autoritățile din cele două state nu respectă regulamentul de la Dublin și că Austria va returna migranții veniți dinspre Slovenia.

Conform Regulamentului de la Dublin, cel care reglementează examinarea cererilor de azil în Uniunea Europeană, refugiații trebuie să ceară azil în prima țară unde ajung în spațiul comunitar, în cazul de față Grecia, dar prevederea nu a fost respectată de când a început criza, autoritățile elene permițându-le acestora să treacă mai departe spre Vest, mai ales spre Germania, destinație dorită de mulți dintre imigranți.

În Austria au sosit în acest weekend circa 13.000 de migranți, dintre care circa 12.300 dinspre Ungaria și ceilalți dinspre Slovenia.

Un purtător de cuvânt al poliției austriece a declarat că numai la frontiera slovenă există migranți returnați, nu și la cea ungară, deoarece autoritățile ungare refuză să preia înapoi astfel de migranți.