Austria a renunțat complet la politica privind vaccinarea obligatorie anti-COVID

Austria a renunțat complet la politica privind vaccinarea obligatorie anti-COVID
Vaccin Covid Foto: Hepta

Austria abandonează complet politica vaccinării obligatorii împotriva Covid-19, după ce a suspendat-o în martie, la doar o lună după intrarea în vigoare a acesteia, potrivit AFP.

„Trebuie, de-acum, să trăim cu Covid-19. Vom implementa, aşadar, o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârşitul vaccinării obligatorii”, anunţă într-o conferinţă de presă, la Viena, ministrul austriac al Sănătăţii Johannes Rauch.

Austria a suspendat în martie politica de vaccinare obligatorie

În luna martie, Guvernul austriac a decis suspendarea legii care impune vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 în rândul adulților, la doar o lună după ce a adoptat o astfel de măsură.

Țara cu 9 milioane de locuitori a fost printre puținele din lume care a impus ca vaccinarea anti-COVID să fie obligatorie pentru toți adulții. Legea a intrat în vigoare în februarie, iar cei care nu se conformau riscau amenzi de până la 3600 de euro.

„Am decis să urmăm recomandarea comisiei de experţi” şi „să suspendăm” aplicarea textului de lege, a declarat Karoline Edtsadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene.

Aceasta a invocat printre motivele deciziei faptul că varianta Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât Delta.

Urmăriți B1TV.ro și pe