Austria a suspendat legea privind vaccinarea obligatorie anti-COVID

Austria a suspendat legea privind vaccinarea obligatorie anti-COVID
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Austria a suspendat legea privind vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, informează AFP. Pe 5 martie, țara a ridicat toate restricțiile ce au fost impuse în contextul crizei sanitare.

Vaccinarea anti-COVID nu mai e obligatorie în Austria

„Am decis să urmăm recomandarea comisiei de experţi” şi „să suspendăm” aplicarea textului de lege, a declarat Karoline Edtsadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene.

Aceasta a invocat printre motivele deciziei faptul că varianta Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât Delta.

Karoline Edtsadler și Johannes Rauch, ministrul austriac al Sănătăţii, au precizat că legea privind vaccinarea obligatorie ar putea fi reintrodusă oricând situația epidemică o va impune.

Fără restricții anti-COVID în Austria

Din 5 martie, în Austria au fost ridicate toate restricțiile anti-COVID. O măsură similară a fost luată în mai multe state, inclusiv în România, unde recent a fost ridicată starea de alertă.

Cancelarul Karl Nehammer precizase încă de la mijlocul lunii februraie că, totuși, o cerință de a purta măști de protecție FFP2 va rămâne în vigoare „acolo unde este absolut necesar să se protejeze grupurile vulnerabile”, inclusiv în transportul public, magazine esențiale și farmacii.

Dovada a cel puțin unui test negativ e în continuare necesară pentru personalul și vizitatorii din spitale și casele de bătrâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe