Autorul atacului din Berlin a fost ucis în Milano. Tânărul a strigat "ALLAHU AKBAR" în timpul schimbului de focuri cu polițiștii (VIDEO)

Autorul atacului din Berlin a fost ucis în Milano. Tânărul a strigat "ALLAHU AKBAR" în timpul schimbului de focuri cu polițiștii (VIDEO)
Foto:News Bison

UPDATE: Ministrul italian de Interne a confirmat că bărbatul ucis la Milano este Anis Amri. Între timp, biroul Procurorului Federal german a anunţat pentru DPA că ancheta continuă şi că autoritățile germane și italiene colaborează în acest caz.

UPDATE: Poliţiştii italieni au descoperit un bilet de tren pe ruta Franţa-Italia asupra suspectului, relatează Corriere della Sera.

Așa au aflat ei că Anis Amri a luat trenul de la Chambery (sud-estul Franţei), via Torino, până la Milano. El a ajuns astfel în gara San Giovani, în faţa căreia a fost împușcat mortalla ora locală 01.00, deci cu două ore înainte să fie oprit de opatrulă a poliției care i-a cerut actele.

UPDATE: Potrivit informațiilor apărute în presa italiană, se pare că bărbatul, care mergea pe jos, a fost oprit pentru un control de rutină, în Piazza 1 Maggio din Milano.

Tânărul a scos un pistol, a strigat "Allah emare" şi a tras spre polițiști, unul dintre ei fiind rănit la spate. Ofițerii au răspuns și, în cele din urmă, a fost împușcat mortal.

Bărbatul nu avea documente la el, dar corespunde descrierii suspectului. În plus, amprentele celui ucis corespund cu cele ale lui Anis Amri.

Autorul atacului din Berlin, în urma căruia 12 oameni au murit și 48 au fost răniți, ar fi fost împușcat în Milano, Italia, informează Reuters, care citează surse de securitate.

Autorul atacului din Berlin a fost ucis în Milano

#DIRECT_ONE_rjqry6#

Informațiile sunt contradictorii, însă. Potrivit Sky News, acesta ar fi fost surprins în Copenhaga. Anunțul ar fi fost făcut chiar de poliția daneză, în contextul în care polițiștii germani au susținut că bărbatul se află încă în Berlin și că nu ar avea cum să plece pentru că are răni pe față, deci ar fi ușor de identificat.

Polițiștii din Berlinconsideră că atacatorul este Anis Amri, un tunisian în vârstă de 24 de ani. Potrivit celor mai recente informații apărute în presa străină, acesta ar fi comunicat cu Statul Islamic înainte de atac şi ar fi căutat informaţii despre construirea bombelor artizanale. Mai mult, el a fost închis timp patru ani în Italia pentru că a dat foc la o școala și a fost arestat de trei ori în Germania, însă poliția l-a pierdut. (Detalii AICI)

Ultima oră