Autorul masacrului din Oregon a vizat creștinii. Acesta ar fi spus în timpul atacului: ”Bun, pentru că sunteţi creştini, îl veţi vedea pe Dumnezeu în doar o secundă”

Autorul masacrului din Oregon a vizat creștinii. Acesta ar fi spus în timpul atacului: ”Bun, pentru că sunteţi creştini, îl veţi vedea pe Dumnezeu în doar o secundă”
Foto: bbc.com

Autorul atacului din statul american Oregon a vizat mai ales creștinii, potrivit tatălui unei studente care a fost rănită, informează CNN.

Anastasia Boylan i-a spus tatălui ei înainte să intre în sala de operație că bărbatul a intrat în clasă trăgând focuri de armă.
 ”Aşteptam asta de ani de zile”, i-a spus bărbatul profesorului care preda în sala de clasă, înainte să îl împuşte. Toți studenții au căzut la pământ, iar atacatorul le-a cerut să se ridice în timp ce-și încărca pistolul. Tot atunci, el i-a întrebat dacă sunt creștini.

„S-au ridicat, iar el a spus «Bun, pentru că sunteţi creştini, îl veţi vedea pe Dumnezeu în doar o secundă ». Şi apoi i-a împuşcat”, a spus tatăl fetei.

Mama ei a afirmat că fata a reușit să scape cu viață doar pentru că s-a prefăcut că este moartă după ce a fost lovită de un glonţ în zona coloanei vertebrale.

Atacul armat a avut loc în campusul Colegiului Umpqua și s-a soldat cu zece morți, inclusiv atacatorul, și cu șapte răniți.

Şeriful din comitatul Douglas, John Hanlin, a declarat că nu va face public numele atacatorului pentru că nu vrea să-i ofere ceea ce probabil și căuta: ”Nu voi divulga numele asasinului. Nu îi voi oferi onoarea pe care probabil a căutat să o obţină”.

Totuși, mai mulți ofițeri de poliție au spus că atacatorul se numea Chris Harper Mercer și avea 26 de ani.

O fostă colegă de-a lui Mercer a spus că acesta ”era puţin ciudat, în sensul că era sensibil la unele lucruri”, iar un vecin a afirmat că acesta ”stătea singur în întuneric în balcon”.

Un alt vecin l-a caracterizat ca fiind ”sperios”. ”Comportamentul său, modul în care se mişca, mereu atent în jur (…) Am simţit o vibraţie negativă din partea lui”, a mai spus acesta.

Anchetatorii au urmărit cinci postări de blog, lăsate de cineva cu o adresă de e-mail asociată cu Chris Harper Mercer. Două dintre aceste postări erau despre atacuri armate recente: cel comis de Vester Flanagan, care a dus la moartea a doi reporteri locali în statul american Virginia, şi ofiţerul executat în luna august, în apropiere de Houston.

Despre atacul comis de Falanagan se scria că: „Am văzut că atâţia oameni ca el sunt singuri şi necunoscuţi, şi atunci când varsă puţin sânge, întreaga lume ştie cine sunt. Un bărbat care nu era cunoscut de nimeni este acum cunoscut de toată lumea. Faţa lui este afişată pe fiecare ecran, numele lui se află pe buzele fiecărei persoane de pe planetă, totul, în decursul unei zile. Se pare că pe măsură ce ucizi mai mulţi oameni, cu atât eşti în lumina reflectoarelor. Şi trebuie să spun că toţi cei care îl cunoşteau ar fi putut să prevadă că acest lucru se va întâmpla. Oamenii ca el nu au pentru ce să trăiască, şi singurul lucru care le-a rămas este să atace o societate care i-a abandonat”.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)