Avertisment transmis de celebrul medic american Anthony Fauci: Este posibil ca vaccinul pentru Covid-19 să se facă anual

Avertisment transmis de celebrul medic american Anthony Fauci: Este posibil ca vaccinul pentru Covid-19 să se facă anual
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA

Celebrul medic american Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, atrage atenția că este „posibil” ca vaccinul Covid-19 să devină un vaccin anual, la fel ca cel antigripal, scrie cnn.com.

Avertismentul transmis de celebrul medic american Anthony Fauci

Fauci a mai spus că este „pe deplin convins” de faptul că oamenii de știință lucrează deja la un vaccin universal împotriva coronavirusului care să abordeze toate variantele.

Există o serie de noi variante care au apărut recent. Iată primele patru cele mai îngrijorătoare: B.1.1.7 a fost depistat pentru prima dată în Marea Britanie. Se pare că este transmis în același mod – dar este mai contagios și ușor de răspândit, spun experții. B.1.351 a fost văzut pentru prima dată în Africa de Sud și a fost raportat de atunci în peste 30 de alte țări, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. P.1 este suspectat că a alimentat o reapariție a răspândirii virale în Brazilia. De atunci a fost raportat în SUA și Japonia, transportat de călători din Brazilia. L452R a fost depistat în California, precum și în alte zece state. Experții încă investighează semnificația acestei tulpini.

Tulpina britanică este mult mai contagioasă

Aproape jumătate din cazurile deCOVID-19confirmate în Danemarca, în a doua săptămână a lunii februarie, au fost infectări cu noua variantă britanică, mai contagioasă, a anunţat marţi ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, relatează Reuters.

Dacă în prima săptămâna a acestui an numai 3,7% din testeleCOVID-19pozitive în Danemarca erau cu varianta britanică a coronavirusului SARS-CoV-2, în a doua săptămână din februarie acest procent a urcat la 45%.

Deşi numărul general al cazurilor deCOVID-19este în scădere în Danemarca, această varianta britanică a coronavirusului continuă să se răspândească, iar rata sa de reproducere este estimată în această ţară la 1,25.

Variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 se răspândesc rapid în Europa şi în lume, experţii fiind de părere că varianta britanică ar putea deveni prevalentă în UE. Însă unele state membre ale UE efectuează foarte puţine secvenţieri ale genomului, proces necesar detectării noilor variante.

Urmăriți B1TV.ro și pe