Avioane militare rusești, în Estonia: Forțele letone au interceptat și submarine rusești

Avioane militare rusești, în Estonia: Forțele letone au interceptat și submarine rusești
Foto: wallconvert.com

Șapte avioane militare ruseşti, inclusiv patru SU-27, au fost escortate de către avioane spaniole Eurofighter Typhoon, acestea fiind special ridicate de la sol în nordul Estoniei, în noaptea de marţi spre miercuri. 

În 2014, au fost înregistrate în jur de 100 de cazuri similare, potrivit lui Alar Laats, purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene estone. Acesta a precizat că astfel de evenimente se explică în contextul în care armata rusă desfășoară exerciții militare în regiune.

Laats a mai precizat că avioanele NATO sunt trimise de fiecare dată când o aeronavă fără plan de zbor şi fără transponder funcţional zboară aproape de ţările NATO.

El a mai subliniat faptul că numărul acestor incidente ar putea creşte în următoarele luni, deoarece Estonia şi aliaţii săi vor efectua manevre militare la scară extinsă, iar Rusia va fi cel mai probabil prezentă la fața locului, informează ERR News, citat de Mediafax.

Forţele letone au remarcat miercuri trei submarine ruseşti şi alte nave în apropiere de apele sale teritoriale.

Exerciţii militare au loc, de asemenea, în Marea Neagră, unde Flota Mării Negre face simulări de căutare a unui submarin inamic şi mine marine.