Avionul despre care Putin spunea că nu poate fi doborât înainte de invazia din Ucraina s-a dovedit un dezastru. Cum explică experții militari eșecul Su-34

Avionul despre care Putin spunea că nu poate fi doborât înainte de invazia din Ucraina s-a dovedit un dezastru. Cum explică experții militari eșecul Su-34
Sursa: airforce-technology.com

Avionul Su-34 prezentat înaintea invaziei din Ucraina de către armata rusă drept unul dintre cele mai puternice avioane de luptă, a demonstrat performanțe slabe în timpul celor mai recente lupte.

Avionul cu care se lăuda Putin înainte de invazia din Ucraina, luat la țintă de ucraineni

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, Su-34 era considerat avionuld e nedoborât al lui Putin.

Su-34 a efectuat teste de luptă în războiul ruso-georgian din 2008, înainte de a intra în sfârșit în serviciul forțelor aeriene ruse în 2014, scrie newsweek.ro.

Potrivit secretarului britanic al Apărării, Ben Wallace, receptoare GPS civile de bază au fost găsite în carlingele Su-34 doborâte. Acest fapt naște întrebări privind eficacitatea sistemelor de navigație la bord ale lui Fullback, așa cum mai este numit avionul.

Aeronava pare să fi suferit pierderi deloc neglijabile împotriva forțelor aeriene ucrainene, 10 avioane Su-34 ar fi fost doborâte până în prezent în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit blogului Oryx.

Este posibil ca forțele armate ale Rusiei să fi folosit Su-34 cu un exces de încredere pe baza performanței sale în Siria. Cu toate acestea, este complet previzibil ca o aeronavă de atac precum Su-34 să înregistreze un succes mai mare în Siria (unde s-ar fi confruntat cu puține amenințări reale de apărare aeriană din partea grupurilor de insurgenți sirieni) în comparație cu Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest