Avocat: Edward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-o locaţie secretă

Avocat: Edward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-o locaţie secretă
Edward Snowden, fostul consultant al serviciilor americane de informaţii refugiat în Rusia, trăieşte sub pază, într-o locaţie secretă.Cu toate acestea, el reuşeşte să călătorească incognito şi aşteaptă ...

Edward Snowden, fostul consultant al serviciilor americane de informaţii refugiat în Rusia, trăieşte sub pază, într-o locaţie secretă.

Cu toate acestea, el reuşeşte să călătorească incognito şi aşteaptă vizita familiei sale, afirmă avocatul său într-un interviu televizat, potrivit AFP.

„Nu pot să spun nimănui unde locuieşte. Şi aceasta la cererea sa, fiindcă înţelegem că nivelul de periculozitate este foarte ridicat. Cred că este în cotinuare imposibil de spus sau de «decriptat» (unde se află) locul său de trai”, a spus avocatul Anatoli Kucerena.

Acesta a punctat faptul că securitatea lui Edward Snowden este asigurată de către gărzi de corp „private”.

„El se plimbă. El poate călători. El călătoreşte pentru că se interesează de istoria noastră”, a continuat avocatul, afirmând că „nimeni nu l-a recunoscut pentru moment”.

Anatoli Kucerena a confirmat că tatăl, mama şi bunicii lui Edward Snowden intenţionează să-i facă vizite.

Washingtonul a cerut de mai multe ori ca Snowden să fie extrădat în ţara sa natală, unde a fost inculpat pentru spionaj.