Avocatul familiei lui Aleksandr Litvinenko îl acuză pe Vladimir Putin că a "ordonat personal asasinarea" fostului spion rus

Avocatul familiei lui Aleksandr Litvinenko îl acuză pe Vladimir Putin că a "ordonat personal asasinarea" fostului spion rus
Foto: rt.com

Președintele rus Vladimir Putin a fost acuzat de avocatul soţiei şi fiului lui Aleksandr Litvinenko că ar fi „ordonat personal asasinarea” acestuia.

Ancheta desfășurată de Marea Britanie în cazul fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, care a murit în 2006 la Londra după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv, s-a încheiat vineri, iar Rusia a denunțat deja această anchetă ca fiind ”selectivă și politizată”. (Detalii AICI)

Avocatul familiei Litvinenko, Ben Emmerson, spune că are suficiente proble cu privire la implicarea directă a preşedintelui rus, scrie The Guardian.

Mai mult de atât, acesta este de părere că „dacă statul rus este responsabil, Vladimir Putin este responsabil”, pentru că „el personal a ordonat lichidarea unui inamic hotărât să-l dea în vileag pe el şi pe acoliţii săi”.

De asemenea, soția fostului spion rus, Maria litvinenko,a spus că ea crede că „asasinii (soţului ei) şi comanditarii lor” au fost „demascaţi”, precizând că „acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla fără ştiinţa şi consimţământul domnului Putin”.