Barack Obama promite un transfer pașnic de putere: "Nu suntem mai întâi democraţi sau mai întâi republicani, suntem mai întâi americani, toţi vrem ce este cele mai bine pentru această ţară” (VIDEO)

Barack Obama promite un transfer pașnic de putere: "Nu suntem mai întâi democraţi sau mai întâi republicani, suntem mai întâi americani, toţi vrem ce este cele mai bine pentru această ţară” (VIDEO)

Președintele american Barack Obama a ținut miercuri o conferință de presă în care a vorbit despre alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte și a promit că va face un trasfer pașnic de putere către noua conducere.

“Am avut ocazia să discut cu preşedintele ales Trump noaptea trecută (…), pentru a-l felicita pentru victoria în alegeri şi pentru a-l invita la Casa Albă mâine (joi – n.r.), pentru a discuta, pentru a mă asigura că va fi o tranziţie de succes”, a afirmat Barack Obama.

Vorbind despre diferențele dintre el și Donald Trump, Barack Obama a amintit și de diferențele ce îl despărțeau de predecesorul său, George W.Bush, și a afirmat că va urma exemplu acestuia pentru a preda puterea în cea mai pașnică metodă cu putință.

“Am instruit echipa mea să urmeze exemplul echipei preşedintelui Bush şi să lucreze cât poate de mult pentru a se asigura că aceasta este o tranziţie de succes” a precizat președintele în funcție.

Barack Obama a subliniat că funcția de președinte și de vicepreședinte sunt mai presus decât orice părere personală despre persoana care le ocupă și a ținut să îi ureze mult succes lui Donald Trump și să îl asigure de sprijinul său. “Milităm cu toţii pentru succesul său" a precizat Obama.

“Cu toţii suntem în aceeaşi echipă (…), nu suntem mai întâi democraţi sau mai întâi republicani, suntem mai întâi americani, suntem mai întâi patrioţi, toţi vrem ce este cele mai bine pentru această ţară”, a completat președintele american.

Barack Obama a ținut a declarat în discursul de la Casa Alba că este mulțumit de ce a promis Donald Trump în discursul ținut după anunțarea rezultatelor și că este ceea are nevoie Statele Unite.

"De aceasta are nevoie ţara. De unitate, toleranţă, respectarea instituţiilor, a felului nostru de viaţă, a statului de drept (…). Sper să menţină acest spirit pe tot parcursul tranziţiei şi sper că aşa va începe Preşedinţia sa”, a subliniat preşedintele în exerciţiu.

Barack Obama promite un transfer pașnic de putere: "Nu suntem mai întâi democraţi sau mai întâi republicani, suntem mai întâi americani, toţi vrem ce este cele mai bine pentru această ţară”

#DIRECT_ONE_kqu7gk#