Barcelona: Persoanele care se plimbă în costum de baie prin oraş vor fi amendate

Barcelona: Persoanele care se plimbă în costum de baie prin oraş vor fi amendate
Persoanele care se plimbă prin Barcelona în costume de baie, precum şi nudiştii care se aventurează dincolo de plajele care le sunt rezervate, vor fi amendate cu până la 500 de euro, potrivit unei decizii date...

Persoanele care se plimbă prin Barcelona în costume de baie, precum şi nudiştii care se aventurează dincolo de plajele care le sunt rezervate, vor fi amendate cu până la 500 de euro, potrivit unei decizii date de municipalitate, informează AFP.
Vineri, autoritățile locale au votat un proiect de lege care le interzice persoanelor să se plimbe „dezbrăcate sau aproape dezbrăcate în spaţiile publice”, purtarea costumelor de baie fiind acceptată doar la piscine, plaje, străzile din apropierea mării şi faleze.

Potrivit deciziei, persoanele care vor face nudism vor fi pedepsite cu amenzi între 300 și 500 de euro, iar cei care vor fi surprinși purtând costume de baie în spaţii publice vor primi amenzi cuprinse între 120 şi 300 de euro.

Autorităţile au amplasat deja, fără succes, pancarte ilustrate, sperând să descurajeze persoanele să mai poarte costume de baie prin oraş.

În timp ce în cartierele turistice unii comercianţi susţin această măsură, apărătorii nudismului ameninţă cu un scandal.

„Este vorba despre o interdicţie care merge dincolo de legile care au dezincriminat nuditatea în urmă cu 22 de ani”, spune Jacit Ribas i Deix, preşedintele Asociaţiei pentru apărarea dreptului la nuditate, recunoscut pentru că s-a plimbat gol pe bicicletă sau pe jos în Barcelona.