Bașcana Găgăuziei, critici dure la adresa Maiei Sandu: „Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem?”

Bașcana Găgăuziei, critici dure la adresa Maiei Sandu: Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem?
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a comentat intenția unor deputați din Găgăuzia de a pleca la Moscova pentru a negocia prețul la gaz. În cadrul emisiunii Rezoomat aceasta a menționat că de acest lucru trebuie să se ocupe președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu. „Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem?”, a menționat Bașcana, citată de unimedia.

Poziția fermă a Găgăuziei

„Separat noi nu putem să mergem la Moscova. Sunt oameni care se ocupă de aceste lucuri. Este președinta, prim-ministra, este speakerul Parlamentului. Acești oameni sunt responsabili de aceste lucruri și când cineva din politicieni spun că deputații din Adunarea Populară vor să meargă și să rezolve aceste probleme.. da ei vor să meargă, dar sunt conștienți că nu pot să rezolve această problemă, dar gândurile lor sunt lângă cetățeni și ei vor să rezolve aceste probleme.

Și după mine aceste sfaturi sunt foarte utile, dacă noi vrem să rezolvăm, atunci trebuie să negociem. Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem? Noi am văzut că sunt multe țări europene care au negociat și ei acum au prețuri mai bune decât le avem noi acum. După mine, noi trebuie să ne gândim doar la cetățeni, despre problemele acestora”, a afirmat Irina Vlah.

Maia Sandu, criticată dur de autoritățile din Găgăuzia

Vizita președintei Maia Sandu la Comrat, la începutul lunii, s-a încheiat cu scandal și strigăte. Unul dintre deputații Adunării Populare a Găgăuziei i-a cerut să meargă în Rusia ca să se înțeleagă referitor la prețul gazului menționând că școlarii nu vor putea sta în sălile de clasă cu 15 grade.

La rândul său, șefa statului a răspuns că „nu e suficient să vrem doar noi preț mic la gaz, dar și cei care îl vând, iar ei nu vor”. „Păi dacă mergeți la Platforma Crimeea și depitați tot felul de prostii pe alături cu realitatea. De unde gaz ieftin, dacă îi scuipați omului în față?”, a adăugat deputatul Grigori Diulgher, notează unimedia.

La momentul de față, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a dat curs solicitării Moldovagaz și a ajustat prețurile reglementate la gazele naturale. Astfel, a stabilit un tarif de 7 lei și 9 bani, fără TVA, adică 7 lei 66 de bani, cu TVA inclus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:26 - Amenzi usturătoare pentru românii care comercializează carne de porc neexpertizată sanitar veterinar. Condițiile legale pentru tăierea porcului în 2022
12:25 - Nicolae Ciucă, despre aderarea la Schengen: Vom cere să se formuleze în Consiliul JAI de joi, prin vot, o decizie pentru România. Hotărârea noastră de a contribui la securitatea europeană este fermă (VIDEO)
12:20 - SUA nu împiedică Ucraina să își dezvolte propriile capacități de atac cu rază lungă de acțiune, spune șeful Pentagonului
12:14 - Medicii români se tem de o triplă epidemie fără precedent: peste 100.000 de persoane s-au îmbolnăvit în decurs de șapte zile
12:04 - Rareș Bogdan și liderul grupului PPE, în drum spre Viena pentru „ultimul asalt” privind aderarea României la Schengen: „Ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia
11:40 - O tânără mămică a avut parte de șocul vieții sale după ce a născut. Totul s-a întâmplat de Sfântul Nicolae
11:33 - Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei