Băsescu, despre criticile Rusiei privind scutul antirachetă: Discutăm serios când vor reacționa Putin sau Medvedev

Băsescu, despre criticile Rusiei privind scutul antirachetă: Discutăm serios când vor reacționa Putin sau Medvedev
Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că toate criticile venite din partea Rusiei, privind scutul antirachetă american, amplasat în România, vor fi analizate în cazul unei reacții venite din...

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că toate criticile venite din partea Rusiei, privind scutul antirachetă american, amplasat în România, vor fi analizate în cazul unei reacții venite din partea lui Vladimir Putin sau Dmitri Medvedev ori a ministrului rus de Externe.

“Domnul face parte din echipa de zgomote. Întotdeauna, dacă aţi observat, reacţionează domnul acesta. Mai este cineva din Duma de Stat. Ştiţi când să facem o discuţie serioasă? Când va reacţiona preşedintele Medvedev sau premierul Putin sau ministrul de Externe, Lavrov”, a declarat președintele la adresa criticilor adresate de Dmitri Rogozin, reprezentatul special al Rusiei la NATO.

Băsescu a specificat că discuțiile sunt purtate la nivel de colaborare: “La summitul NATO s-a stabilit că nu va fi un singur scut de protecție pentru toată Europa. NATO va avea scutul său, Federația scutul său”.

“Chestiunile cu domnul de la Bruxelles, cu ambasadorul de la NATO al Federaţiei Ruse trebuie considerate o declaraţie şi atât. Nu sunt motive de inflamare. Şi am convingerea că nu există motive de inflamare nici Moscova-Bucureşti, nici Moscova-Washington”, a mai precizat Băsescu.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)