Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”

Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina
Belarus a reluat exercițiile militare, cu scopul „îmbunătății coordonării autorităților militare”. Sursa: Hepta/Sputnik / Viktor Tolochko

Roman Golovchenko, premierul Belarusului, a confirmat miercuri că guvernul său furnizează arme Federației Ruse, potrivit Radio Svaboda.

Belarus furnizează arme Rusiei

„Armele sunt acum la mare căutare, în prezent lucrăm intens pentru a îmbunătăți produsele, desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina. De aceea, acum este o perioadă foarte dinamică pentru apărarea belarusă”.

Golovchenko, care a condus Comitetul militar-industrial de stat în 2018-2020, a adăugat că întâmpină dificultăți cu exporturile din cauza sancțiunilor occidentale.

Din acest motiv, a spus el, producătorii belaruși „au consolidat legăturile cu producătorii ruși”.

Belarus va desfășura trupe pentru operațiuni speciale în trei zone din apropierea graniței sale de sud cu Ucraina, au declarat marți forțele armate, în timp ce președintele Alexandru Lukașenko a vorbit despre rolul rachetelor de fabricație rusă în consolidarea apărării țării.

Rusia adună soldați în apropierea graniței cu Ucraina

Un aliat apropiat al Rusiei, Belarus a declarat în martie că forțele sale armate nu iau parte la ceea ce Moscova numește „operațiunea sa specială” în Ucraina, dar a servit drept rampă de lansare pentru ca Rusia să trimită mii de trupe peste graniță în februarie, scrie Reuters.

Puterea de la Minsk s-a plâns de luni de zile că țările NATO adună soldați în apropierea granițelor sale – Polonia, Lituania și Letonia sunt toate membre ale alianței – și își mărește volumul și intensitatea propriilor exerciții militare ca răspuns.

Urmăriți B1TV.ro și pe