Belgia a inclus România în zona roșie. Testul pentru coronavirus și autoizolarea, obligatorii

Belgia a inclus România în zona roșie. Testul pentru coronavirus și autoizolarea, obligatorii
Foto: Hepta - DPA Images / Harald Tittel

Ministerul de Externe a anunțat că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pe teritoriul lor pentru persoanele care vin din România. Țara noastră a fost plasată în întregime în zona roșie. Prin urmare, autoizolarea și testul PCR pentru depistarea infecției cu coronavirus au devenit obligatorii.

Belgia a plasat România în zona roșie. Noi condiții de intrare pe teritoriul acestei țări, în contextul pandemiei de coronavirus

Din 26 august, întreg teritoriul României a fost plasat în zona roșie. Asta înseamnă că toți cei care sosesc în Belgia din orice regiune a țării noastre vortrebui să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19, după sosirea în acest stat.

Testul va fi efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea pe teritoriul lor.

„Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale”, precizează MAE, într-un comunicat.

Ministerul de Externe aminteștecă persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Persoanele care intră pe teritoriul Belgiei trebuie să completeze un formular. Categoriile exceptate

Din 1 august, toți cei care intră pe teritoriul Belgiei sunt obligațisă completeze cumaximum 48 de ore înainte formularul Passenger Locator Form.

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și cele a căror călătorie în afara Belgiei nu depășește 48 de ore.

Români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658.

În situații absolut excepționale, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice – 0032(0)2 344 0854.

Ultima oră
23:26 - Sorin Cîmpeanu: Tezele pe semestrul I se vor da în cele două săptămâni din ianuarie 2022
23:10 - Averea Oanei Roman. Cum câștigă sume uriașe
23:05 - Certificatul verde, obligatoriu pentru angajații de la stat. Proiectul a primit vot favorabil în comisiile din Parlament
23:05 - Emma Răducanu, mesaj în română după victoria de la Transylvania Open: Îmi place România foarte mult, mă simt ca acasă. Mai aștept un pic și pe urmă voi mânca sarmale (VIDEO)
23:02 - Surse: Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat după doar o oră. Marcel Ciolacu vrea intrarea social-democraților la guvernare
22:41 - Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol? Anunțul pe care l-a făcut iubita lui Smiley
22:39 - Spitalele din Timișoara, fără căldură. Subprefectul de Timiș: Situația este gravisimă. Încălzirea pe curent ar putea duce la tragedii ca la Piatra Neamț, București și Constanța
22:36 - Emma Raducanu va înfrunta o româncă în optimile Transylvania Open, de la Cluj-Napoca. Cele două jucătoare au o pasiune comună (FOTO)
22:24 - Ioana Constantin (PMP): Ce spun Diana Șoșoacă și cei de la AUR, tradus în limba rusă pe Google, e exact propaganda rusă care a afectat foarte mulți oameni. Ei nu s-au vaccinat și au murit de COVID (VIDEO)
22:16 - Virgil Popescu: Am încredere că Romgaz și OMV Petrom vor fi parteneri egali în Neptun Deep / S-au făcut pași importanți pentru ca gazul din Marea Neagră să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor