Benjamin Netanyahu renunță la posturile de ministru din propriul cabinet, după ce a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupție. El rămâne, totuși, premierul Israelului

Benjamin Netanyahu renunță la posturile de ministru din propriul cabinet, după ce a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupție. El rămâne, totuși, premierul Israelului
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Benjamin Netanyahu renunță la cele trei posturi de ministru pe care le are în guvernul Israelului, dar rămâne premier, în contextul în care este inculpat pentru fapte de corupție în mai multe dosare, potrivit The Jerusalem Post.

Așadar, premierul Benjamin Netanyahu anunța, miercuri, la puțin timp după miezul nopții, că renunță la portofoliile pe care le deținea în propriul cabinet, pentru că a fost pus sub acuzare în mai multe dosare.

Pe lângă poziția de prim-ministru, Benjamin Netanyahu mai deținea portofoliul bunăstării sociale, pe cel al afacerilor interne, dar era și ministru al agriculturii în exercițiu. În plus, până duminică, el a asigurat interimatul de la sănătate, dar în cele din urmă a aprobat promovarea adjunctului său în funcție plină, Ya’acov Litzman.

Netanyahu a plecat, în zorii zilei de joi, spre Grecia, și va reveni în Israel abia duminică, astfel că până la acel moment nu pot fi numiți noi miniștri.

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani