Berlin: Ciocniri între activiștii de extremă stânga și forțele de ordine. Au fost rănite cel puțin 60 de persoane (VIDEO)

Berlin: Ciocniri între activiștii de extremă stânga și forțele de ordine. Au fost rănite cel puțin 60 de persoane (VIDEO)
captura foto

Proteste violente în Berlin. Membrii unei grupări de extrema stânga care au ocupat o proprietate de pe Rigaer Strasse – o fortăreață a scenei extremiste de stânga din capitala Germaniei – s-au ciocnit cu forțele de ordine înaintea unui control de siguranță la incendiu, joi. Aceștia spun că inspecția este folosită de proprietar și de polițiști ca scuză pentru a intra în clădire, pentru a o declara „nelocuibilă” și a-i evacua.

Imaginile și videoclipurile șocante arată fum gros care provine de la baricadele din afara proprietății. Protestatarii au aruncat și cu petarde asupra poliției.

Și un videoclip împărtășit pe Twitter de editorul ziarului german taz, Erik Peter, arată ofițerii care sunt loviți cu pietre, scrie express.co.uk.

Între 20 și 40 de oameni cu glugă au ieșit în stradă pentru a protesta.

Unii ofițeri de poliție ar fi fost răniți. Un martor ocular a declarat pentru ziarul german WELT: „În cei peste zece ani în care am trăit aici în Kiez, acesta a fost unul dintre cele mai violente argumente”.

În urma violențelor 60 de persoane au fost rănite.Poliția a impus o demonstrație și o interdicție de parcare în zonă, de la prânz miercuri până vineri seară.

Dar protestul a început mai devreme miercuri dimineață.

Poliția a folosit tunuri de apă pentru a stinge baricadele care ardeau.

Contul de Twitter al Poliției Berlin a spus: „În prezent, baricadele sunt incendiate pe strada Rigaer. „Forțele noastre și pompierii nu sunt lăsate să treacă”.

Tags:
Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare